Hoeveel geld kan ik lenen om energie te besparen

Een goed geïsoleerd huis levert meer geld op dan een niet geïsoleerd huis. Om die reden kunt u bij uw gemeente of bij uw bank gemakkelijker geld lenen. Hiervoor gelden echter wel een paar voorwaarden. Zo kunt u maximaal €9.000,- lenen als u bijvoorbeeld een huis koopt dat reeds goed geïsoleerd is. Energiebesparende maatregelen spelen hierbij een belangrijke rol. Denk hierbij in ieder geval aan zonnepanelen, dakisolatie of een hybride warmtepomp.

Wanneer u van plan bent om meer te doen tegen het verbruik van energie, dan kunt u van uw huis een zogenaamde NulopdeMeter status maken. Dit betekent dat uw huis door de toepassing van de energiebesparende maatregelen uw huis in een jaar tijd evenveel energie verbruikt als dat u opwekt.

  Indien u de status van uw huis NulopdeMeter maakt kunt tot € 25.000 extra lenen.

  U kunt tot € 15.000 extra lenen bij een huis met een energie-index of een energieprestatie-coëfficiënt gelijk aan of lager dan 0. Of als het primair fossiel energieverbruik van de woning gelijk is aan of lager is dan 0 kWh/m2 per jaar. U kunt deze waardes terugvinden in het energielabel van de woning of een rapport van een gecertificeerde energieadviseur.

  Voor meer informatie over het energielabel voor uw woning of voor uw bedrijf kunt u terecht op de website Energievergelijking.nl.

  Power.nl
  Logo
  Vergelijk items
  • Totaal (0)
  Vergelijken
  0
  Shopping cart