Hoeveel groene stroom wekt Nederland zelf op?

Nederland bungelt al jaren onderaan de lijst wat de opwek van duurzame energie betreft schrijft Wise op de website. In 2012 lag het percentage op een schamele 3,8% alhoewel dat nu ongeveer 6% is. De verkoop van groene stroom is daarentegen wel toegenomen. Het aantal energieleveranciers dat nog grijze stroom aanbiedt is afgenomen van 22 naar 13 energieleveranciers. RTLZ 

Stroomranking laat zien welke leveranciers echt groen zijn

Wise doet al een aantal jaren onderzoek naar de energieleveranciers en presenteert aan de hand daarvan elk jaar hun stroomranking. Wise geeft daarbij ook aan welke energieleveranciers de sjoemelstroom verkoopt. Want een energieleverancier die een certificaat koopt afkomstig van een buitenlands bedrijf dat groene stroom opwekt is volgens Wise niet duurzaam bezig. Niet alle energieleveranciers zijn even gelukkig met de stroomranking vorig jaar gaven Nuon en Essent nog aan dat zij het onderzoek achterhaald vonden. Energieleveranciers duiden nogal altijd de noodzaak van grijze energie aan. Dit blijft simpelweg nog nodig totdat we in Nederland zelf voldoende in de eigen energiebehoefte kunnen voorzien met groene stroom.

Meer groene stroom verkocht

Energieonderzoek Centrum Nederland merkte dan ook op dat het leek alsof er minder grijze stroom werd verkocht maar dat klopte niet. De huidige cijfers laten zien dat de groene stroom die in Nederland verkocht word op 42% ligt. Maar 13% daarvan word in Nederland opgewekt en is afkomstig uit bronnen zoals: Windenergie, zonne-energie, biomassa en een klein percentage uit waterkracht energie.

CO2 uitstoot gestegen met 2.7%

Voor Nederland is het van belang dat er meer groene stroom word opgewekt in eigen land. Het is natuurlijk mooi dat wij het overschot aan groene stroom uit het buitenland kunnen gebruiken maar dat draagt niet bij aan onze doelstellingen. De CO2 uitstoot blijkt nog steeds erg hoog te zijn en is zelfs gestegen met 2.7%.

Ook groen scheelt poen

Ook groene energieleveranciers vergelijken op EnergieVergelijking.nl? Met de juiste gegevens vindt u binnen een minuut de goedkoopste groene energieleveranciers voor uw adres. Ook met groene stroom bespaart u enorm veel op uw energierekening. Overstappen kost u weinig tijd en geen geld dus start vandaag nog.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken