Wie behaalt de hoogste duurzaamheidsscore?

hoogste duurzaamheidsscore energievergelijkerAls u energie vergelijken gaat, heeft u keuze uit talloze energieleveranciers. Inmiddels zijn er meer dan 40 energieleveranciers waar u uit kunt kiezen in Nederland. In onze handige vergelijkingstabel zijn veel van deze energiemaatschappijen opgenomen. Wie behaalt de hoogste duurzaamheidsscore in onze energievergelijker? Wij namen de cijfers eens onder de loep.

Onderscheidend vermogen

Er zijn ontzettend veel energieleveranciers in Nederland. Iedere energiemaatschappij onderscheidt zich op haar eigen manier. Zo richten veel energieleveranciers zich simpelweg op de laagste prijs, maar ook zijn er verschillende energiemaatschappijen die zich richten op service. Ook de duurzaamheidsscore zou een factor kunnen zijn waar u op kunt letten. De écht duurzame energieleveranciers zijn voorzien van een score.

Hoe wordt de duurzaamheidsscore bepaald?

De duurzaamheidsscore wordt bepaald op basis van meerdere factoren. WISE, Greenpeace, Natuur & Milieu en de Consumentenbond onderzoeken elk jaar de duurzaamheid van alle stroomleveranciers in Nederland. De vergelijkingstabel toont de meest duurzame energieleveranciers. Dat gebeurt op basis van de score.

Wie behaalt de hoogste duurzaamheidsscore in onze energievergelijker?

Via de handige energievergelijker kunt u nagaan welke aanbieder de hoogste duurzaamheidsscore behaalt. De volgende energiebedrijven scoren het beste:

  • Pure Energie met een 10;
  • Powerpeers met een 9.4;
  • Vandebron met een 9;
  • Greenchoice met een 8.7;
  • Eneco met een 7.2.

Dit zijn daarmee de vijf meest duurzame energieleveranciers uit ons vergelijkingssysteem. Dat is gebleken uit het meest recente onderzoek van WISE, Greenpeace, Natuur & Milieu en de Consumentenbond. Het onderzoek is uitgevoerd op 20 november 2018.

Onafhankelijk onderzoek

Dit onderzoek is een initiatief van WISE, Greenpeace, Natuur & Milieu en de Consumentenbond, maar wordt uitgevoerd door CE Delft. Alle energieleveranciers zijn beoordeeld op verschillende punten:

  • Welke investeringen (en desinvesteringen) in stroopopwekking doet het bedrijf (en eventueel moederbedrijf)?
  • Welk type stroom koopt de energieleverancier in (windenergie, zonne-energie, kernenergie etc.)?
  • Wat voor stroom levert het bedrijf?

Overstappen van energieleverancier?

Wilt u graag overstappen naar een energieleverancier met een hoge duurzaamheidsscore? Dan kunt u simpelweg energieleveranciers vergelijken via ons vergelijkingssysteem. Het is hierbij belangrijk dat u uw postcode + huisnummer en verbruik invoert. Op basis daarvan kan het systeem namelijk berekenen wat uw jaarlijkse energiekosten zijn. Als u wilt kiezen voor duurzaam, kunt u onder het kopje ‘Duurzaamheid’ klikken op ‘Alleen duurzame energieleveranciers’. Dan vergelijkt u alleen de aanbieders die écht groene stroom leveren. Overstappen van energieleverancier duurt slechts enkele minuten. De overstap wordt voor u geregeld middels de gratis overstapservice.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo