Hypotheekrente.com: geen einde aan daling hypotheekrente

Volgens berichtgeving van Hypotheekrente.com – een initiatief die alle rentetarieven vergelijkt – blijkt er voorlopig nog geen einde te komen aan de daling van de hypotheekrente en de gemiddelde tienjaarsrente gezakt onder de twee procent.

De Hypotheekshop verwijst naar recente uitspraken van Mario Draghi, president van de de Europese Centrale Bank, en naar de uitkomsten van de bijeenkomst eerder in het Amerikaanse Jackson Hole. Daar kwamen eind augustus centrale bankiers, beleidsmakers en academici uit de hele wereld voor de 41stre keer bijeen. Het zijn de zogenoemde heidagen voor de top van de Amerikaanse Fed, de Europese Centrale Bank, de Bank of England, de Bank of Japan, de People’s Bank of China, en nog tientallen andere centrale banken. Ook bankpresident Klaas Knot van De Nederlandsche Bank was er in Amerika bij.

Zowel in Amerika als in Europa zijn er geen plannen bekend voor afbouw van het huidige opkoopprogramma (‘taperen’), aldus de Hypotheekshop. “Het opkopen van obligaties gaat nog zeker tot eind december door, en als het nodig is ook daarna. Hoewel de economie in Europa hard groeit, blijft de inflatie achter bij de gewenste doelstelling. Bovendien is de euro de laatste maanden duurder geworden en dat heeft negatieve gevolgen voor de vraag naar goederen uit de eurozone en daarmee dus ook voor de inflatie. Wel gaf Draghi in zijn toelichting aan dat de ECB nog deze herfst besluit of het steunprogramma ook in het nieuwe jaar wordt doorgezet. Het rentebesluit van de ECB zorgde donderdag en vrijdag voor een verdere daling van de rente op de kapitaalmarkt.”

Voor de vijfde week op rij verlaagden diverse geldverstrekkers hun hypotheekrentes. Daarbij loopt het aantal
aanbieders dat de rentetarieven verlaagt nog elke week op, vorige week liefst 20 geldverstrekkers, een signaal dat de daling van de tarieven voorlopig nog niet ten einde is, aldus de Hypotheekshop. Sommige maatschappijen hebben in deze periode al vijf keer een verlaging doorgevoerd, andere één tot twee keer.
Door de vele renteverlagingen komen de laagterecords van vorig jaar oktober bij 5 jaar vast met NHG (1,60%) en 30 jaar vast met NHG (3,00%) zelfs weer in zicht. De tarieven op 10, 15 en 20 jaar vast liggen nog een stuk hoger.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo