IEA: olieprijs zal licht stijgen

aardolie

Uit een rapport van de IEA is gebleken dat de olieprijs naar verwachting licht zal stijgen. Voor een vat brent olie word ongeveer 61,21 dollar betaald. Na deze onthulling stegen de prijzen wel even.

Olievraag neemt toe

De IEA verwacht ook dat de vraag naar olie zal toenemen wereldwijd, terwijl de conclusie eerder lager werd verwacht. Zo zullen de vaten brent olie met 1,4 miljoen vaten per dag zijn. Omdat de vraag toeneemt zal de druk op de olieprijzen blijven.

De grote OPEC landen haalden in mei een record aan olie uit de grond, Saudi-Arabië, Irak en de Verenigde Arabische Emiraten produceren gezamelijk 18% van de wereldwijde productie in olie. Dit maakt hun tot de grootste olieproducenten binnen de OPEC.

Opec voert marktstrategie uit

Wanneer de olieproductie toeneemt zullen er grote overschotten ontstaan en de prijzen weer verlaagd worden. Sinds het gebruik van olie is het momenteel erg goedkoop. De landen gebruiken een speciale maar discutabele strategie om het marktaandeel te kunnen behouden en hun concurrenten daarmee te forceren hun olieproductie te matigen. Opec zelf staat nog steeds op een quotum van 30 miljoen vaten olie per dag.

Lagere olieprijzen leiden tot lagere gasprijzen

De olieprijzen zijn ook weer van invloed op de gasprijzen wanneer de olieprijzen lager worden, dan krijgen wij te maken met lagere gasprijzen. Wilt u weten wat de gasprijs op dit moment doet voor u en uw portemonnee? Maak dan een gasvergelijking op onze website en bekijk welke energieleverancier de goedkoopste gasaanbieding heeft.

Bron:FD

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken