Ik ga verhuizen verhuist mijn energieleverancier automatisch mee?

Ik ga verhuizen verhuist mijn energieleverancier automatisch mee? Nee, u zult uw energieleverancier daarvan op de hoogte moeten stellen. Geef in dat geval tijdig de verhuisdatum door, anders loopt u het risico zonder stroom en gas te zitten. Als u de verhuizing netjes aangeeft dan kan uw energieleverancier uw levering voortzetten op het toekomstige adres. In dat geval neemt u uw energiecontract mee naar het nieuwe adres. Als u toch al bijna kunt overstappen dan loont het de moeite om opnieuw te starten met energie vergelijken.

Blijven of overstappen?

Er zijn verschillende energie aanbiedingen voor uw nieuwe adres beschikbaar. Dus als u uw voorschotnota kunt verlagen waarom ook niet? Het belangrijkste bij een verhuizing is het noteren van uw meterstanden. Zo voorkomt u kruisverbruik. Als u de meterstanden doorgeeft dan kan een eventuele nieuwe bewoner in uw oude woning geen kosten maken voor u. Het is dan duidelijk voor de energieleverancier wie wat heeft verbruikt. Pak uw mobiele telefoon erbij en maak een foto van de meterstanden als u uw oude woning verlaat. Er is dan altijd bewijs van de meterstanden op dat moment.

Waterbedrijf inlichten over de verhuizing

Breng andere instanties zoals het waterbedrijf ook op de hoogte van uw verhuizing. Dit kunt u online doorgeven. Als u binnen de regio blijft dan houdt u hetzelfde waterbedrijf. Gaat u in een regio wonen waar een ander waterbedrijf actief is? Meld u dan aan als nieuwe bewoner. De meterstanden van het water dient u ook door te geven bij een verhuizing. Op die manier kan het waterbedrijf een eindafrekening opmaken. In de meeste gevallen kunt u twee maanden voor de verhuisdatum de wijziging al doorgeven. De meterstanden noteert u ook tot op de laatste dag dat u in de woning verblijft.

Stap tijdig over of geef tijdig de verhuizing aan

Als u besluit bij dezelfde energieleverancier te blijven dan kunt u zes weken van tevoren al aangeven dat u gaat verhuizen. Bent u wel plan om over te stappen? Houdt dan rekening met de opzegtermijn van één maand. Dus als u zes weken van te voren gaat starten met energie vergelijken dan zit u altijd goed.

Verhuizing doorgeven aan providers

Breng ook de providers op tijd op de hoogte. Want het is toch wel fijn om na de verhuizing televisie te kunnen kijken en bereikbaar te zijn. Uw post wordt dan ook op het nieuwe adres bezorgd. Maak eerst een lijstje van welke bedrijven u moet benaderen voor de verhuizing. Als dit lijstje is afgevinkt dan is dat ook een zorg minder. Er valt ook te besparen op een mobiel abonnement en abonnement voor tv&internet.

Fris beginnen en kiezen voor een nieuwe energieleverancier

Wilt u helemaal fris beginnen en dus overstappen naar een goedkopere energieleverancier? Start dan uw zoektocht naar de goedkoopste energieleverancier. De kosten voor huur en de andere vaste lasten betalen we elke maand. Dus extra besparen is altijd welkom. Houdt wel rekening met het feit dat uw voorschotbedrag wijzigt in uw nieuwe woning. Dit kan te maken hebben met de grootte. Baseer uw energievergelijking eerst op de samenstelling van uw huishouden. En vervolgens kunt u uw voorschotbedrag ietsje verhogen. Zo bent u een eventuele hogere jaarafrekening ook voor.

Power.nl
Logo
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren
Privacybeleid