Ik kan een fiets kopen via fietsplan is het voordelig?

Ik kan een fiets kopen via fietsplan is het voordelig? Werkgevers kunnen werknemers een fietsplan aanbieden. Zij doen dit om het fietsgebruik te motiveren voor hun medewerkers. Het is natuurlijk een stuk beter voor het milieu wanneer werknemers op de fiets komen. Zelf een fiets kopen kost je 100% het aanschafbedrag. Maar koop je de fiets via fietsplan? Dan wordt het aanschafbedrag ingehouden over het brutoloon. Voorbeeld: Als jij je salaris hebt ontvangen dan is daar al belasting over betaald, en betaal je de fiets dus van je nettoloon. In geval van het fietsplan is jouw belastingvoordeel dus hoger.

Ik kan een fiets kopen via fietsplan is het voordelig?

Het kan dus verrekend worden met vakantiedagen, vakantie uren maar ook uit de onkostenvergoeding. Hierover is nog geen belasting afgedragen. En met de aanschaf van een nieuwe fiets wordt je brutoloon dus lager en wordt er minder belasting betaalt. Een fiets die je aanschaft via het werk zou eigenlijk 42% tot 52% aan belasting kosten. Maar dankzij het fietsplan hoeft dit niet. Daarmee verlaag je dus eigenlijk de aanschafkosten. Het voordeel wat het je oplevert ligt rond de €500 á €600 als we uitgaan van een fiets van €1000.

Een betrouwbare nieuwe fiets voor een lagere prijs

Op die manier kun je ook voor een degelijke fiets kiezen die tevens hagelnieuw is. En we weten allemaal wel dat een hagelnieuwe fiets vrij prijzig is. Dankzij het fietsplan profiteer je dus extra en betaal je uiteindelijk veel minder. Bespreek wel met je werkgever hoe hij het fietsplan wil toepassen. Sommige werkgevers houden dan een bepaalde tijd een bepaald bedrag in op het salaris. Je kunt ook je vakantie uren of dagen ervoor inleveren. Als je er nog veel hebt staan dan is dat ook een prima optie. Dan voel je het minder in de portemonnee. De voorwaarde is dan wel dat je minstens de helft van de tijd zult moeten fietsen naar je werk. Maar goed dit hangt ook af van het af en toe dichtknijpen van een oogje als dit niet gebeurd. En de werkgever is zelf vrij om bepaalde voorwaarden daaraan te verbinden.

Voorwaarden worden door de werkgever gesteld

De werkgever kan ook voorwaarden stellen aan de maximale aanschafwaarde van de fiets daar is hij/zij vrij in. Als een werknemer ook nog regelmatig met de auto komt dan kunnen zij aan de hand daarvan een reiskostenvergoeding afspreken. Een werkgever kan ook aanbieden om een fiets te leasen. De fiets blijft in dat geval wel van de leasemaatschappij terwijl bij het fietsplan de fiets van de werknemer blijft. Bij het leasen van een fiets zal de werkgever de leasetermijnen dan bijvoorbeeld doen. De werknemer krijgt dan een bijtelling van 7% op zijn salaris elke maand. Het onderhoud van de fiets bij een leaseplan worden door de leasemaatschappij betaalt. En de fiets is ook direct verzekerd.

Je bent niet verplicht om deel te nemen aan het fietsplan

De werkkostenregeling is voor werkgevers bedoeld om onbelast zijn werknemers een vergoeding te geven. Met een leaseplan gaat het gelukkig niet van het WKR budget af. Bij een fietsplan is dat wel het geval. Zoals je merkt is het fietsplan in dat geval dus voordeliger. Het is een vrijblijvend aanbod en je hoeft er niet aan deel te nemen als je dat niet wilt. Niet iedereen gaat dan ook op het aanbod in. Het is in ieder geval de overweging waard om een fiets te kopen via fietsplan. Maar kies je er niet voor dan is jouw recht.

Je kunt later altijd nog zelf een fiets kopen en betalen uit eigen portemonnee, dan ben jij degene die de baas is over jouw fiets. Wil je een elektrische fiets aanschaffen? Dan zou je als je geen zin hebt om het volledige bedrag te voldoen wel het fietsplan kunnen overwegen. De keuze is altijd aan jou!

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart