Ik krijg een cadeau bij een nieuw energiecontract. Doe maar niet.

Ik krijg een cadeau bij mijn energiecontract: doen of niet? Eigenlijk is het antwoord daarop simpel: Nee. Dit cadeau is nooit gratis want u betaalt deze via uw energierekening terug. De gratis bol.com cadeaubon of de bon van de Mediamarkt. Het bedrijf moet zijn geld verdienen net als de energieleverancier. De tarieven bij een dergelijk energiecontract zijn dan ook hoger. Leg de geboden aanbieding maar eens naast andere aanbiedingen zonder “cadeau”. U zult zien dat u goedkoper uit bent als u geen cadeau kiest.

Wat is de reden om over te stappen? Besparen of een cadeau krijgen?

Het gaat er bij de meesten om dat ze besparen op hun energiekosten. En wij nemen aan dat het voor u ook geldt. Denk ook vooral niet dat u niet goedkoper kunt. Want dat kan wel. Vaak leeft de gedachte dat als we kiezen voor een driejarig of zelfs vijfjarig energiecontract dat dat beter is. Maar dit is niet zo. Er worden zoveel kortingen geboden dat een energiecontract met cadeau eigenlijk onzin is. Ook wordt er wel een Playstation geboden maar gratis is deze niet. Uw tarief zal in dat geval flink hoger zijn. Vraag u zelf dan af of dit is wat u wilt.

Ik krijg een cadeau bij mijn energiecontract doen of niet?

Ook zien we vaak cadeaus voorbij komen waar een thermostaat wordt geboden. Maar let goed op bij deze aanbiedingen. Want u gaat dan een energiecontract aan voor minstens drie jaar. Wegen de kosten op tegen de geboden kortingen? Kijk als het een eenjarig contract betreft en u krijgt een Wehkamp cadeaubon dan kunt u het overwegen. Omdat een jaar voorbij vliegt en dan kan het fijn zijn om een cadeau te krijgen. Reken maar eens uit, bij een eenjarig contract krijgt u vaak kortingen tot en met €300. Bereken dan of uw cadeau uit kan. Leg de tarieven van het contract met cadeau naast de tarieven bij contracten zonder cadeau naast elkaar.

Waar haalt u het meeste voordeel uit?

U ziet dan zelf waar u het meest voordeel behaalt. Maakt het u niets uit dat u hogere tarieven moet betalen? Dan kunt u met een gerust hart kiezen voor het energiecontract met cadeau. Consumenten hebben namelijk verschillende voorkeuren. Maar besef wel dat de kortingen bij het energiecontract zonder cadeau u ook in staat stellen om zelf een cadeau te kopen. De besparing op uw energiekosten bedragen dan ook een paar honderd euro per jaar. Genoeg dus om zelf die Playstation te kopen.

Met welke reden stapt u over?

Een belangrijke reden om over te stappen is toch wel de stijgende energiekosten. Elk jaar betalen we steeds meer aan de energieleverancier. Heffingen vanuit de overheid zorgen voor die stijging. Alles wordt belast en met name gas. De overheid hoopt hiermee dat men gaat bezuinigen op gas. Door het duurder te maken moet men gaan besparen. Of het resulteert in een te hoge eindafrekening. Misschien denkt u: Dat kan ik prima betalen. Dat is uiteraard fijn dat u het kunt betalen. Maar de meesten vinden het verlagen van de energiekosten toch fijner.

Ieder jaar stappen er ruim één miljoen huishoudens over

Daarom stappen er ook ruim één miljoen huishoudens elk jaar weer over. Want bezuinigen en besparen in deze dure tijd is nodig. De zorgpremie stijgt elk jaar net als de premie voor onze autoverzekering. Zorg is nodig dus betalen we daar ook voor. Een auto daarentegen wordt gezien als een luxe. Niet iedereen kan een auto onderhouden. We betalen namelijk ook wegenbelasting. Rijden we in een auto op diesel, dan betalen we ook meer wegenbelasting. Want diesel wordt als vervuilend gezien. Een auto die rijdt op benzine betaalt minder wegenbelasting.

Verlaag uw vaste lasten

We raden u aan om elk jaar over te stappen of dit nu de energieleverancier is of uw zorgpremie. Besparen kan altijd. We werken niet enkel om onze vaste lasten te betalen toch? We werken ook om leuke dingen te kunnen ondernemen. Eens per jaar op vakantie gaan bijvoorbeeld. Een nette winterjas kunnen kopen. Daarom is energie besparen ook een must. Door te besparen verlaagt u uw energiekosten. Zodat uw voorschotbedrag lager wordt en u aan het einde van het jaar geld overhoudt.

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart