Ik wil mijn huis verduurzamen

Duurzame energie is de beste vorm van energie waarbij er amper CO2 uitstoot vrijkomt. Er zijn veel maatregelen die u kunt nemen. Misschien denkt u dan ook: ik wil mijn huis verduurzamen. Dit kan op allerlei manieren. En in veel gevallen helpt de overheid u financieel een handje mee. Kiezen voor duurzaam opgewekte energie met zonnepanelen zou een eerste stap zijn. Zonne-energie is immers duurzaam en beter voor het klimaat.

Ik wil mijn huis verduurzamen: wat is er mogelijk?

De btw over de investering in de zonnepanelen kan terug gevraagd worden. Helaas zijn er geen subsidie’s meer vanuit de overheid voor zonnepanelen. Doe wel even navraag bij uw gemeente, wie weet hebben zij een speciaal subsidiepotje daarvoor. Isolatie is één van de maatregelen die u treffen kunt in het verduurzamen van de woning. Dubbel of zelfs triple glas is daar een voorbeeld van. Door triple glas te plaatsen hoeft u veel minder te stoken. Er zal minimaal energieverlies optreden in dit geval.

HR++ of Triple glas?

En triple glas is ook nog eens geluidswerend. Kiest u voor triple glas dan betreft het wel een investering voor de lange termijn. Denk aan €45 per vierkante meter triple glas. De muren isoleren is ook zo’n dingetje, wanneer de binnenmuren geïsoleerd zijn levert dit ook een energiebesparing op. De subsidie wordt berekend aan de hoeveelheid vierkante meters. Dit is ongeveer €5 per vierkante meter. Het dak isoleren daar krijgt men meer subsidie voor, gemiddeld €15 per vierkante meter. Gevelisolatie levert €25 per vierkante meter op.

Energiebespaarlening en subsidie’s

Vaak kan de bank ook iets betekenen bij verduurzamen. Er kan een speciale lening worden afgesloten voor de verduurzaming. U betaalt dan een lagere rente. Vloerverwarming is een idee, in combinatie met een warmtepomp. Eenmalig betaalt u dan €4000 maar u ziet de CO2 uitstoot wel dalen. Er zijn verschillende warmtepompen beschikbaar. En er worden verschillende subsidie’s verstrekt. Doe eerst goed onderzoek voordat u kiest voor een warmtepomp.

Het beste is om een overzicht te maken. Welke maatregelen u wilt nemen om te verduurzamen staan daar in. Het gaat hierbij om kostbare investeringen. De overheid verstrekt dan wel subsidie’s maar u betaalt zelf ook uw deel. Bereken wat mogelijk is. U kunt het ook in stappen doen. Op Energiesubsidiewijzer kunt u bekijken welke subsidie’s er in uw gemeenten beschikbaar zijn.

De zon als hulpmiddel voor verwarming en stroom in huis

Een zonneboiler of een pelletkachel zijn ook ideeën om de woning te verduurzamen. Een pelletkachel kan uw woning verwarmen zonder gas. Een zonneboiler kan uw water verwarmen zonder gas. Er zijn enorm veel mogelijkheden maar het moet financieel haalbaar zijn. Daarom is het maken van een overzicht aan te raden. Breng in kaart waar u het beste kunt besparen. Wat levert het meeste rendement op bijvoorbeeld? Zelf uw eigen energie opwekken scheelt in het energieverbruik. En de zonneboiler kan uw water verwarmen. Het uitgangspunt is om zo min mogelijk CO2 uitstoot te veroorzaken.

Besparen op uw energiekosten

Welke maatregelen u ook kiest u bespaart ook op uw energiekosten. En dat betekent dat u maandelijks minder hoeft te betalen aan de energieleverancier. Voor meer informatie over de verschillende subsidies kunt u terecht bij het RVO. Zij verstrekken namelijk de subsidies maar stellen er wel voorwaarden aan. Ze hebben een speciale pagina ingericht met veel gestelde vragen. U kunt tot slot ook duurzame energie vergelijken. U krijgt dan groene stroom geleverd van Nederlandse bodem.

 

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart