Ikea Barendrecht maakt debuut met eerste zonnepanelenshop

zonnepanelen

Duurzaambedrijfsleven schrijft vandaag dat Ikea Barendrecht haar debuut maakt met het openen van een zonnepanelen shop. In de shop kunnen geïnteresseerden het aanbod aan zonnepanelen bezichtigen en kunnen zij ook geadviseerd worden door de verkopers over het product.

Ikea start opnieuw verkoop zonnepanelen maar dan beter

Ikea gaf in april al aan weer opnieuw te starten met de verkoop van zonnepanelen en zij gaan dit dan ook online doen, er bleek namelijk veel interesse voor een online shop voor zonnepanelen. Zij hebben een aantal onderzoeken uitgevoerd met de zonnepaneel systemen die geschikt zijn voor huiseigenaren. Dit onderzoek werd gedaan in Nederland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Ikea zal eerst twee zonnepaneel systemen gaan aanbieden en gaan hiervoor samenwerken met Solarcentury.

Twee soorten systemen met verschillende betaalbare prijzen

De prijzen voor de kant en klare zonnepaneel systemen zullen redelijk betaalbaar zijn. Ikea legt daarom de focus op consumenten die hun leefomgeving duurzamer willen maken. Ikea komt met de twee systemen tegemoet aan consumenten die nog een drempel te overwinnen hebben wat betreft de aankoop van de zonnepanelen. De kosten vindt menigeen te hoog en voor veel consumenten is goede informatie omtrent de aanschaf en het gebruik van de zonnepanelen nog te onduidelijk.

Energie besparingstips van Ikea naar consument toe

In de zonnepanelen shop krijgen klanten dan ook tips met betrekking tot het besparen op energie, besparen op het waterverbruik en bieden zij oplossingen die tot minder afval zullen leiden. Er komen ook slimme producten in de shop die besparing nog meer in de hand zullen werken. Met zonnepanelen kan de gemiddelde consument dan ook snel zo’n €500 op zijn energiekosten besparen per jaar.

Goedkope en iets duurdere variant

Systeem 1 heeft een productievermogen van 285 wattpiek per zonnepaneel, waarbij een omvormer en systeem bij zit dat het verbruik bijhoud. De set bevat 10 zonnepanelen. De zonnepanelen in dit systeem zijn gemaakt op basis van zwarte monokristallijnpanelen. Deze set heeft een vanaf prijs van €4020 en is inclusief installatie en garantie.

Systeem 2 is voorzien van blauw polykristallijnpanelen de goedkopere variant dus, en het productievermogen van een paneel is hier 270 wattpiek. Dit systeem is ook voorzien van 10 zonnepanelen en heeft een vanaf prijs van €3645.

Meerdere leveranciers voor Ikea in zonnepanelen

Ikea was in 2014 al gestart met het verkopen van zonnepanelen in haar vestigingen maar dit werd een jaar later ineens gestopt. De verkoop start eerst in Nederland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk maar Ikea zal dit uit gaan breiden naar meer landen. Er word niet meer samengewerkt met één partij maar met meerdere om de afhankelijkheid te kunnen verkleinen. Ikea is al een campagne zonnepanelen gestart waarover je op hun website meer kunt lezen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken