IKEA gaat op duurzame toer in India

ikea-india

Het Zweedse Ikea gaat nieuwe winkels openen in Zuid-Azië en deze voorzien van duurzame energie, ook zullen zij gaan investeren in het verduurzamen van de leveranciers. Er zullen in India vier nieuwe Ikea vestigingen komen die in hun energiebehoefte kunnen worden voorzien van duurzame energie.

CO2 uitstoot word aangepakt in Zuid-Azië

Ikea is ook in gesprek met leveranciers uit India om de CO2 uitstoot te kunnen verminderen, ook worden er energiebesparende maatregelen getroffen. In een aantal projecten zal Ikea zelf ook investeren de rest zal afkomstig zijn van de Indiase overheid die een campagne is gestart: Made in India en Make More in India.

Energiebesparing verhogen

Ikea doet al ruim 30 jaar zaken in India en doet inkopen bij zo’n 50 leveranciers. Het hoofdkantoor van Ikea in India is momenteel bezig om het capaciteitsniveau van de leveranciers te onderzoeken. Er word gekeken naar de kwaliteit, het naleven van afspraken en de verduurzaming. Ook word er aandacht geschonken aan het waterverbruik, energieverbruik en gebruik van chemicaliën.

Transitie naar een schoner milieu voor India

Heel veel Zuid Aziatische leveranciers zijn al ver op het gebied van duurzame energie, met name Asian Fabrics die de transitie van steenkool naar zonne-energie en windenergie heeft gemaakt. Ook andere bedrijven kunnen dit concept gebruiken en hun voordeel daarmee doen.

Eerder maakte Ikea al bekend haar investeringen in duurzame energie te gaan verhogen. De bedoeling is dat zij 1 mrd euro gaan investeren.

Bron: Duurzaambedrijfsleven

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken