IKEA gaat zonnepanelen aanbieden

zonnecelpanelen

Het Zweedse bedrijf IKEA gaat zonnepanelen verkopen op de Nederlandse markt. Dit hebben zij gemeld op hun website. De eerste verkoop zal starten op 28 Oktober in hun vestiging te Haarlem. IKEA heeft het concept getest in het Verenigd koninkrijk en deze test bleek zeer succesvol.

Vorig jaar startte IKEA een pilot in 17 Britse IKEA winkels. Het zonnepanelen systeem dat daar werd aangeboden kan een vermogen opwekken van 3,36 kilowatt kosten: 5700 GBP in euro’s is dat 7200.

IKEA doet dit in samenwerking met een Chinese aanbieder in zonnepanelen genaamd Hanergy. IKEA dat woonartikelen en meubelen tegen aantrekkelijke prijzen aanbied breid hiermee haar assortiment uit. De Nederlandse prijzen voor zonnepanelen zullen ook op 28 Oktober bekend worden gemaakt. Hanergy bied zonnepanelen aan gemaakt op basis van dunne film zonnecellen, deze verschillen met de zonnepanelen die nu op de Nederlandse markt aangeboden worden. Ondanks dat deze vorm van zonnepanelen goedkoper te produceren zijn, zullen ze ook minder stroom opwekken.

Het Zweedse concern zelf is ook duurzaam actief: zij investeren in zonne-energie en windenergie. De daken van de IKEA vestigingen zijn al voorzien van zonnepanelen. In de vorm van windenergie ontvangen zij van 206 windturbines stroom. Zij hopen met deze doelstellingen in 2020 volledig overgestapt te zijn op duurzame energie.

We weten dat veel Ikea klanten minder energie willen verbruiken om zo bij te dragen aan een duurzamer leven thuis. We weten ook dat geld en tijdgebrek daarbij vaak een belemmering is aldus Peter Agnefjäll

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo