Ikea verhoogt haar investeringen in duurzame energie

blauwe-lucht-zonnepanelen

Het Zweedse Ikea heeft bekendgemaakt haar investeringen met betrekking tot duurzame energie te gaan verhogen. Zij willen 1 mrd euro gaan uitgeven aan de productie van duurzame energie en extra stappen maken om het broeikaseffect te bestrijden.

Ook windenergie word toegevoegd aan de mix

Te beginnen met 500 mln euro te gaan investeren in windenergie, en nog eens 100 mln euro voor zonne-energie projecten. Ikea heeft eerder al 1,5 mrd euro geïnvesteerd in duurzame energie. Zo begon de meubelgigant sinds vorig jaar met het verkopen van zonnepanelen.

Ikea roept andere bedrijven op hetzelfde te doen

Ikea wil zelf kunnen voorzien in eigen energieproductie, en ziet de toekomstige investeringen als een win-win situatie aldus Ikea topman Peter Agnefjäll, het is goed voor de consumenten maar ook voor het milieu en daarmee voor Ikea.

Verder bouwen in andere landen

Ikea heeft afgelopen mei haar derde windmolenpark geopend in Zweden, en kan energieneutraal werken in het Scandinavische gebied. Met als voorbeeld Canada daar verbruikte de meubelgigant net zoveel elektriciteit als hun verbruik. Ikea is ook bezig om in de VS en Polen windparken te bouwen zodat deze landen ook zelfvoorzienend in hun energieverbruik te kunnen zijn. Ikea heeft zich ten doel gesteld om tegen 2020 overal 100% energieneutraal te zijn.

Bron:Nu.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken