India wil in 7 jaar zonne-energie capaciteit verhogen naar 100 GW

afrika-zonne-energie

India heeft aangegeven haar aandeel in zonne-energie te willen verhogen in 7 jaar tijd tot aan 100 GW. Hun aandeel in zonne-energie moet een percentage van 10% krijgen van alle energievormen. 

Als India deze doelstelling bereikt dan zullen zij zelfs een grotere capaciteit in zonnestroom hebben dan Duitsland. Zonne-energie in India moet de energiecapaciteit consolideren omdat zij geregeld last hebben van stroomuitval. De vraag naar elektriciteit neemt ook steeds meer toe.

Chinese zonnepanelen verhogen capaciteit India

Chinese bedrijven hebben ook belangstelling voor de Indiase productie van zonnecellen. Buiten China hebben Amerikaanse bedrijven ook belangstelling getoond om te willen investeren in India in zonne-energie. De beleidsmaker Upendra Tripathy heeft de verwachting geuit dat in die 7 jaar voor 14 miljard dollar zal worden geinvesteerd in zonne-energie.

Het opwekken van zonne-energie is India is sinds 2010 ook goedkoper geworden dankzij Chinese zonnepanelen. De stroomuitvallen worden deels opgevangen met zonne-energie. Veel Indiase bedrijven gebruiken al zonne-energie waar hun bedrijven op draaien. De productie van zonne-energie is 4 maal goedkoper dan het gebruik van diesel generatoren. Veel bedrijven ruilen dan ook hun dieselgeneratoren in voor zonnepanelen.

Bron: Groene Courant

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken