Indonesië bouwt biomassa centrales met 1000 MW capaciteit

biomassa

Sinar Mas een Indonesisch bedrijf gaat in Indonesië een aantal biomassa centrales opzetten. De centrales zullen gezamelijk een capaciteit hebben van 1000 MW.

Sinar Mas is al bekend met het gebruik van kolencentrales in Indonesië en een gedeelte van China, zoals een kolencentrale gesitueerd op Zuid-Sumatra van 300 MW. Ook in Italië staat er een kolencentrale met een vermogen van 170 MW. Beide kolencentrales worden gebruikt voor commerciële doeleinden.

Het bedrijf wil met het plan kleinschalig beginnen, dus een exact aantal aan biomassa-centrales kunnen ze niet noemen. Voorts zullen ze een centrale opzetten met een vermogen van 200 MW om dit uit te breiden naar 1000 MW de komende 8 jaar.

De Indonesische overheid heeft positief gereageerd op het plan en willen een extra energiecapaciteit uit biomassa van ongeveer 1200 MW realiseren voor de opeenvolgende jaren. Er worden nu plannen besproken om de financiën rond te krijgen, want voor iedere Megawatt is een investering benodigd van $3,1 miljoen. Momenteel  is 1,716,5 MW afkomstig van bio-energie de totale energiecapaciteit in heel Indonesië bedraagt 51,981.

Greenpeace heeft meerdere malen beschuldigingen geuit aan het adres van Sinar Mas omdat zij slecht presteerden in duurzame energie, ook zijn er beschuldigingen aan hun adres over illegale houtkapping.

Bron: Duurzaambedrijfsleven

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken