Innova energie

innova_logo_rgbWilt u graag meer weten over de energieleverancier Innova Energie? Dan kunt u zich op deze overzichtspagina gemakkelijk inlezen. U leest hier onder andere over de actuele tarieven, de duurzaamheidsscore en de contactgegevens. Tevens heeft u de mogelijk om direct over te stappen naar deze energieleverancier.

Innova informatie

Over Innova Energie

In 2010 is Innova Energie gestart als energieleverancier in Nederland. Het bedrijf wilde graag de bewuste energieleverancier worden, waar vier kernwaarden bij werden opgesteld: klantgerichtheid, duurzaamheid, betaalbaarheid en innovatie. Zo kunt u snel terecht bij de klantenservice, indien u vragen hebt. Er zijn standaard maar korte wachttijden.

Het bedrijf levert niet aan de particuliere markt, maar alleen aan de zakelijke markt. Zo kunnen zzp’ers, MKB’ers en grootzakelijke klanten terecht bij deze energieleveranciers. Momenteel zijn er circa 60.000 ondernemers die stroom afnemen via deze energieleverancier.

Actuele tarieven van Innova Energie

Bent u ondernemer en bent u benieuwd naar de actuele tarieven van Innova Energie? Dan kunt u een offerte-aanvraag indienen via de website van deze energiemaatschappij. Het bedrijf heeft geen leveringstarieven op de website genoteerd. Zij maken echter wel graag een offerte op maat voor uw onderneming.

Wilt u niet wachten totdat u de offerte in huis hebt? Dan kunt u ook gebruikmaken van de energievergelijker. Bekijk hieronder direct de actuele tarieven van verschillende energieleveranciers:

Duurzaamheid

Deze energieleverancier levert 100 procent gecertificeerde, groene stroom aan zzp’ers, MKB’ers en grootzakelijke klanten. Het bedrijf is continu aan het innoveren en het assortiment wordt steeds verder uitgebreid met duurzame en energiebesparende producten. Ruim 77 procent van de stroom wordt opgewekt uit aardwarmte. 20 procent wordt opgewekt uit waterkracht. De resterende drie procent wordt aangevuld met zonne- en windenergie. Dat maakt Innova Energie een duurzame energieleverancier.

Normaal- en daltarief

De meeste ondernemingen kiezen voor een enkeltarief. Overdag zijn de meeste ondernemingen immers actief. Heeft u toch een dubbele meter? Dan kunt u toch kiezen voor een dubbeltarief, indien dat goed voor u uitkomt. Het daltarief geldt gedurende de nacht, de weekenden en tijdens feestdagen. Het normaaltarief geldt gedurende doordeweekse dagen van 07.00 tot 21.00 of 23.00 uur (afhankelijk van het gebied).

De slimme meter

De slimme meter gaat de analoge meter vervangen. Tussen 2015 en 2020 bieden alle netbeheerders deze gratis aan. Dat wordt geregeld per wijk. U krijgt vanzelf bericht wanneer uw huis of pand aan de beurt is. Wilt u voorrang aanvragen? Dat kan via uw netbeheerder. U kunt een slimme meter dan vervroegd laten plaatsen tegen een betaling van 60 euro exclusief btw.

Terugleververgoeding via zonnepanelen

Heeft u zonnepanelen? Dan wekt u ook zelf energie op. Mocht u meer opwekken dan dat u daadwerkelijk verbruikt, kunt u gebruikmaken van de salderingsregeling. U levert dan het overtollige stroom terug aan het net. Daarvoor ontvangt u een vergoeding. Die is net zo hoog als het kale leveringstarief. Als ondernemer krijgt u ook de btw terug.

Slimme thermostaat

Innova Energie heeft geen eigen slimme thermostaat op de markt gebracht. Wel kunt u natuurlijk een universele slimme thermostaat aanschaffen en deze (laten) installeren. Met behulp van een slimme thermostaat kunt u veel gemakkelijker energie besparen. U kunt uw verbruik namelijk live inzien op ieder moment. Ook kunt u bepaalde energiebesparende programma’s instellen. Daarmee heeft u uw investering snel weer terugverdiend.

Betaalmethoden

U kunt op twee manieren betalen bij deze energieleverancier: per automatische incasso of per handmatige bankoverschrijving. Indien u kiest voor de automatische incasso, wordt het bedrag automatisch van de rekening afgeschreven rond de 15e of de 30e van de maand. Het termijnbedrag wordt altijd van tevoren geïncasseerd.

Wilt u het termijnbedrag liever zelf overmaken? Dan kunt het factuurbedrag voldoen op rekeningnummer NL70 INGB 0652 2602 25 ten name van Innova Energie, onder vermelding van het klant- en factuurnummer.

Meterstanden doorgeven bij Innova Energie

Innova Energie kan om verschillende redenen om uw meterstanden vragen. Normaliter is dat voor de jaar- of eindafrekening. Tevens zal het bedrijf vragen naar uw meterstanden in het geval van een verhuizing. Mocht u bericht ontvangen van de energieleverancier, kunt u uw meterstanden doorgeven via Mijn Innova Energie. U kunt inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Voer hier uw meterkaartnummer en postcode in. Het meterkaartnummer vindt u op uw meterkaart, die u ontvangt als u het verzoek krijgt van Innova Energie.

Heeft u thuis een slimme meter? Dan worden de meterstanden automatisch doorgegeven. Daar heeft u dus zelf geen werk van.

Uw contract bij Innova Energie opzeggen?

Wilt u graag uw contract bij Innova Energie opzeggen? Dan kunt u dat doorgeven aan de klantenservice. De contactgegevens van deze energieleverancier staan genoteerd onderaan deze pagina. Stapt u echter over naar een nieuwe energiemaatschappij? Dan hoeft u uw contract niet op te zeggen. Uw nieuwe energieleverancier doet dit namelijk voor u.

Opzegtermijn

Innova Energie hanteert de standaard opzegtermijn van 30 kalenderdagen. Wilt u uw energiecontract voortijdig opzeggen? Dan moet u rekening houden met een overstapboete.

Overstappen naar Innova Energie met boete?

Innova Energie neemt onder geen omstandigheden de overstapboete over. Het is daarom ook raadzaam om pas over te stappen naar deze energieleverancier, zodra u beschikt over een contract met onbepaalde looptijd.

Tip: bekijk ook ons overzicht met energieleveranciers die de boete wél overnemen.

Hoe werkt overstappen naar een andere energieleverancier?

Overstappen naar een nieuwe energieleverancier is een fluitje van een cent. Indien u wilt overstappen naar Innova Energie, zult u handmatig een offerte moeten aanvragen via hun eigen website. Helaas kan dit niet met behulp van onze vergelijkingstool, omdat zij zich daar niet voor hebben aangemeld. U zult dus ook moeten wachten op de bedragen: deze zijn namelijk op maat op basis van uw situatie.

Wilt u daar liever niet op wachten? Dan kunt u ook onze energievergelijker raadplegen. Hier kunt u zowel particuliere als zakelijke energiecontracten vergelijken. Vul bij voorkeur altijd uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis van deze gegevens kan de rekentool de beste energiepakketten voor u uitzoeken.

Als u wilt kunt u ook nog filteren op duurzaamheid, type contract en contractperiode. Over het algemeen kunt u het beste kiezen voor een jaarcontract met een vast leveringstarief. Dat betekent niet alleen veel zekerheid, maar het betekent ook dat u kunt genieten van een hoge welkomstkorting. Op het moment dat u het juiste contract hebt gevonden, hoeft u alleen nog maar te klikken op ‘aanvragen’. U voert uw gegevens vervolgens in en de energiemaatschappij naar keuze stuurt u een bevestiging. Vanaf dat moment heeft u als particulier nog 14 dagen wettelijke bedenktermijn.

Gratis overstapservice

Stapt u over naar Innova Energie? Dan kunt u profiteren van de gratis overstapservice. Binnen slechts enkele stappen bent u namelijk overgestapt. Zo hoeft u bijvoorbeeld niet uw oude energiecontract op te zeggen. Dat doet Innova Energie namelijk voor u. In principe hoeft u gedurende de overstapservice alleen maar uw meterstanden door te geven. Uw oude energiemaatschappij gebruikt de meterstanden voor de eindafrekening, terwijl Innova Energie deze gegevens gebruikt voor de vaststelling van de termijnbedragen.

Beide energieleveranciers zullen met elkaar in overleg gaan wanneer het oude contract afloopt en wanneer het nieuwe contract in gaat. Zo weet u zeker dat u nooit zonder gas en stroom zit én bovendien bent u ervan verzekerd dat u niet tegen dubbele kosten aanloopt. Dat maakt de gratis overstapservice ook zo handig. Het overstappen is dan ook een fluitje van een cent. Het betreft daarom ook min of meer slechts een administratieve wijziging: stroom is stroom!

Waarborgsom voor risicoklanten

Voor iedere nieuwe klant zal Innova Energie een kredietwaardigheidscheck laten uitvoeren. Indien u in het verleden moeite had met het betalen van de rekeningen, kan er een waarborgsom in rekening worden gebracht. In de algemene voorwaarden van het bedrijf is helaas niet terug te lezen hoe hoog deze waarborgsom is. Daarvoor zult u contact moeten opnemen met het bedrijf. Een waarborgsom wordt terugbetaald nadat de noodzaak tot zekerheidsstelling niet meer aanwezig is. Het wordt in ieder geval uiterlijk zes weken na de eindafrekening terugbetaald.

Bent u benieuwd naar de energieleveranciers zonder waarborgsom? Bekijk dan ons handige overzicht.

Hoe kan ik contact opnemen met Innova Energie?

U kunt op meerdere manieren contact opnemen met deze energiemaatschappij. Voordat u contact opneemt met het bedrijf, kunt u ook altijd nog kijken naar de veelgestelde vragen. Hier vindt u een groot aantal vragen en antwoorden. Staat uw vraag en/of antwoord hier niet bij? Dan kunt u telefonisch contact opnemen of kunt u een mail sturen naar het bedrijf.

Op maandag tot en met vrijdag is het serviceteam aanwezig van 09.00 tot 17.00 uur. U kunt het bedrijf bereiken op het nummer 070 – 301 66 10 (lokaal tarief). Als alternatief kunt u ook mailen naar klantenservice@innovaenergie.nl

Heeft u een storing? Dan kunt u contact opnemen met het nationale storingsnummer: 0800 – 9009. De netbeheerder kan u dan verder helpen.

De bedrijfsgegevens zijn als volgt:

Innova Energie B.V.
Adres
: Oude Middenweg 75, 2491 AC Den Haag
Telefoonnummer: 070 – 301 66 10 (maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur, lokaal tarief)
E-mailadres: klantenservice@innovaenergie.nl
KvK-nummer: 27 37 49 30
Btw-nummer: NL822180121B01

Voor verdere exacte voorwaarden over Innova Energie kunt u terecht op de officiële website van deze energieleverancier.

Reactie plaatsen of ons een mail sturen?

Heeft u nog vragen over deze duurzame energieleverancier? Of heeft u nog vragen met betrekking tot de vergelijkingstools op onze website? Dan kunt u uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen. Op werkdagen zijn wij aanwezig van 09.00 tot 17.00 uur en dan beantwoorden we u vragen graag. Stuur uw vragen en/of opmerkingen zo specifiek mogelijk door. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om hieronder een openbare reactie te plaatsen. Ook andere bezoekers kunnen uw reactie dan meelezen. Uw reactie wordt pas geplaatst wanneer wij deze hebben goedgekeurd in ons systeem.

Vergelijk Innova met andere energieleveranciers

Hieronder heeft u nog de mogelijkheid om deze energieleverancier te beoordelen! Laat ook uw stem achter!

Power.nl
Logo