Internet

Waarom internet vergelijken?

Internet vergelijken is tegenwoordig ontzettend eenvoudig. Eerder had je slechts keuze uit een aantal providers, maar tegenwoordig is het aanbod enorm. Voor welke aanbieder kies je dan? Wie is het goedkoopste óf wie levert juist het snelste internet? Of welke provider biedt juist stabiel internet of een hoge downloadsnelheid? Wellicht zijn het vragen die je jezelf afvraagt. Met behulp van de onderstaande internetvergelijker wordt de keuze vereenvoudigd.

Wellicht zal je het jezelf afvragen: waarom internet vergelijken? Eigenlijk is het antwoord ontzettend simpel. Je kunt namelijk veel geld besparen. Veel consumenten zitten al jarenlang bij dezelfde internetprovider. Iedere maand betalen zij een vast bedrag per maand, terwijl dat vaak veel goedkoper kan. Veel consumenten lopen namelijk leuke acties mis. Eigenlijk dat is raar, want als trouwe klant zou je toch juist veel moeten krijgen van je huidige internetprovider? Helaas werkt dat niet zo!

Alleen nieuwe klanten krijgen namelijk een leuke korting. Nieuwe klanten hoeven bijvoorbeeld in de eerste maanden minder betalen en/of krijgen een leuk cadeau. Zo krijg je soms gratis interactieve televisie of kun je genieten van extra zenderpakketten. Nieuwe klanten krijgen soms ook een hogere internetsnelheid. Wil jij dat ook? Dan kun je internet vergelijken via de bovenstaande prijsvergelijker.

Doe de postcodecheck!

Met behulp van de postcodecheck kun je controleren welke internetproviders allemaal beschikbaar zijn op jouw woonadres. Niet iedere internetprovider levert namelijk op ieder adres. Bovendien is er maar een internetprovider die levert over de kabel op jouw woonadres. Vaak is dat overigens Ziggo. Daarom is de postcodecheck ontzettend belangrijk. Je kunt je postcode gemakkelijk invullen via de kolom aan de linkerkant. Deze gegevens worden met niemand gedeeld en worden bovendien niet opgeslagen op onze servers. Wij respecteren jouw privacy! We hebben dit slechts nodig om te bepalen welke internetproviders leveren op jouw woonadres.

Heb je een voorkeur voor een internetvariant?

Als je internet vergelijken gaat, heb je een keuze uit verschillende internetvarianten. Je kunt namelijk kiezen voor glasvezelinternet, kabel of ADSL/VDSL. Momenteel is glasvezelinternet de snelste mogelijke verbinding, maar helaas is dit nog niet overal in Nederland beschikbaar. Ieder type heeft daarmee zijn voor- en nadelen. Hieronder bespreken we deze voor- en nadelen per internetvariant.

Glasvezelinternet

Via glasvezelinternet krijg je ontzettend snel internet. Helaas is het nog niet overal beschikbaar in Nederland, maar in de grotere steden kun je het inmiddels verkrijgen. Vooral KPN is hier een voorloper in. De grootste voordelen van glasvezelinternet zijn: snel internet, afstand van je huis tot de wijkcentrale maakt niet uit, je hebt keuze uit verschillende aanbieders én je kunt net zo snel uploaden als downloaden. Het nadeel is dat het nog niet overal beschikbaar is en dat het duurder is dan kabel of ADSL/VDSL.

Kabelinternet

Met kabelinternet bedoelen we de, van oorsprong, televisiekabel. Middels stroomsignalen wordt data via een kabel overgebracht. Er is altijd maar een kabelaanbieder aanwezig in een dorp of stad. Vaak is dat de grote aanbieder Ziggo. Het is op veel plaatsen beschikbaar en de snelheid wordt niet beïnvloed door interactieve televisie of afstand tot de wijkcentrale. Nadelen zijn echter de beperkte keuzevrijheid en een tv-abonnement afsluiten is verplicht.

ADSL of VDSL

ADSL of VDSL is breed beschikbaar in Nederland. Er zijn talloze internetproviders voor deze internetvorm en in de regel is het erg goedkoop verkrijgbaar. Er zijn echter ook een aantal belangrijke nadelen. Zo wordt er altijd een maximale snelheid beloofd, maar in de praktijk is deze vaak niet haalbaar. De daadwerkelijke snelheid is dus mogelijk veel lager. Dat hangt er namelijk ook vanaf hoe ver je huis van de wijkcentrale staat. Hoe verder deze van elkaar verwijderd zijn, hoe langzamer je internetverbinding is. Bovendien heeft de televisie invloed op je internetsnelheid.

Hoe belangrijk vind jij de snelheid van internet?

Als je écht snel internet wilt, kies je natuurlijk voor glasvezelinternet. Echter is dat niet overal beschikbaar. Kabelinternet klinkt geschikt als tweede optie. Vind je snelheid niet zo belangrijk, maar wil je vooral voordelig uit zijn? Dan kun je kiezen voor ADSL/VDSL. Maar wat is nu echt snel? En hoeveel heb je nu daadwerkelijk nodig? Is het niet verschrikkelijk zonde om een té hoog internetpakket te kiezen? Om te bepalen hoeveel je eigenlijk nodig hebt, is het belangrijk om te bepalen hoeveel internet je daadwerkelijk gebruikt. En niet geheel onbelangrijk: met hoeveel mensen maak ik tegelijkertijd in huis gebruik van het internet? Hieronder volgt een kleine handleiding.

Tot 30 Mbit/s

Gebruik je het internet vooral om informatie op te zoeken op het internet? En stuur je zo nu en dan een e-mail en maak je gebruik van internetbankieren? Dan is dit pakket vaak al meer dan genoeg.

Tot 50 Mbit/s

Kies je voor 50 Mbit/s? Dan kun je gemakkelijk met meerdere personen tegelijkertijd internetten, televisiekijken en filmpjes op YouTube bekijken.

80 Mbit/s en meer

Dit is al voor de grotere gebruikers. Je kunt gemakkelijk meerdere personen tegelijkertijd Netflixen, gamen en grote bestanden delen. Ook de downloaders onder ons kunnen prima uit de voeten met dit pakket.

Snelheid later versnellen

Wil je in eerste instantie een internetpakket van 30 Mbit/s? Dan kun je deze snelheid later vaak nog omhoog bijstellen. Andersom is dat echter niet altijd zo. Je kunt daarom bij voorkeur eerst inzetten op een lagere snelheid. Houd daar rekening mee als je internet vergelijken gaat. Te veel betalen is immers altijd zonde.

Bel je nog met de vaste lijn?

Steeds minder huishoudens kiezen voor vaste telefonie in huis. In sommige gevallen krijg je dit er echter gratis bij en dan kan het best handig zijn. Je kunt vaak namelijk kosteloos onderling met elkaar bellen. Gebruik je de vaste lijn echt nooit? Dan kun je ook overwegen om dit niet mee te nemen in je pakket. Veel mensen beschikken immers over een smartphone en dat maakt de vaste telefoonlijn steeds overbodiger. Bovendien zijn er ook goede alternatieven om te (video)bellen. Denk hierbij aan Skype, Facebook Messenger of bellen via WhatsApp.

Met of zonder televisieabonnement?

Wil je ook graag een televisieabonnement bij je internetprovider? Dan kan dat natuurlijk. Je kunt gemakkelijk aangeven wat je voorkeuren zijn. Wil je bijvoorbeeld alleen reguliere televisiezenders in je pakket? Of wil je bijvoorbeeld ook een opnemen-pakket of uitzending gemist in je bundel? Dan kun je dat allemaal eenvoudig aangeven. Verder kun je ook aangeven of je een abonnement wilt voor meerdere televisies.

Ook hierbij is het belangrijk dat je goede keuzes maakt. Zijn extra zenders nog wel nodig of kijk je liever naar Netflix of Videoland? Veel mensen kiezen ook voor een té grote bundel en dat is zonde.

Liever voor een alles-in-1-pakket?

Wil je graag kiezen voor internet, bellen én televisie? Dan kun je ook alles-in-1-pakketten vergelijken. Dit is de meest voordelige optie, als je echt alles wilt.

Voorkeur voor een bepaalde aanbieder?

In sommige gevallen kan het voorkomen dat je een voorkeur hebt voor een bepaalde aanbieder. Je kunt dit tegenwoordig namelijk ook goed combineren met je mobiele telefoonabonnement. Zo profiteer je bijvoorbeeld van extra veel korting als je kiest voor de combinatie Vodafone en Ziggo. Ook KPN Thuis en KPN Mobiel biedt gezamenlijk vele voordelen. Via het vergelijkingssysteem kun je hier ook gemakkelijk op filteren.

Internet vergelijken: speciale aanbiedingen

Verschillende providers bieden speciale aanbiedingen voor klanten die abonnementen combineren. Heb je bijvoorbeeld een Vodafone-abonnement? Dan kun je kiezen voor het Nonstop-abonnement. Je krijgt standaard vijf euro korting op je telefoonabonnement én je krijgt extra gratis zenders. Bovendien krijg je gratis dubbele data. Hiervoor dien je minimaal een Red abonnement te hebben. Dat geldt voor zowel sim only abonnementen als smartphone abonnementen (telefoon + abonnement).

Ook KPN biedt hiervoor een goed pakket: KPN Compleet. Je krijgt dubbele data en belminuten, een gratis zenderpakket, vijf euro korting per maand, onderling gratis bellen met huisgenoten en je kunt MB’s delen met je huisgenoten.

Hoe kan ik internet vergelijken en overstappen?

Internet vergelijken en overstappen is eenvoudiger dan ooit. Gelukkig kun je dit tegenwoordig allemaal erg eenvoudig online afronden. Voer altijd je postcode + huisnummer in. Geen nood: jouw gegevens zijn veilig bij ons. Op basis daarvan zet de internetvergelijker de goedkoopste internetprovider bovenaan. Je kunt direct voor die aanbieder kiezen óf je kunt nog verder filteren. Zo kun je onder andere aangeven of je ook graag een televisieabonnement wilt afsluiten. Ook kan je kiezen voor vaste telefonie in je internetpakket. Op basis van jouw voorkeuren staat de goedkoopste internetprovider bovenaan.

100% onafhankelijk internet vergelijken

Wil je graag écht onafhankelijk internet vergelijken? Dan ben je op Power.nl aan het juiste adres. Je kunt hier namelijk niet alleen kosteloos vergelijken, maar je bent er ook nog eens van verzekerd dat alles onafhankelijk is samengesteld. Bovendien kun je onze handige internetvergelijker op basis van je eigen voorkeuren instellen. De goedkoopste internetprovider, op basis van jouw voorkeuren en woonadres, staat altijd bovenaan. Zo eenvoudig werkt het.

De voordelen van internet vergelijken

Internet vergelijken kent natuurlijk meerdere voordelen. We hebben die voordelen hierboven allemaal vermeld. Om het nog even samen te vatten, hebben we de punten hieronder nog in een overzicht genoteerd:

  • Overzicht van alle beschikbare internetproviders op jouw woonadres;
  • De tarieven voor de internetpakketten zijn altijd actueel en zijn onafhankelijk tot stand gekomen;
  • Snel en gemakkelijk overstappen;
  • Je overstap is snel geregeld;
  • Nooit meer te veel betalen;
  • Onze klantenservice zit op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur voor je klaar! We helpen je graag.

Hulp nodig bij je keuze?

Heb je, ondanks bovenstaande informatie, toch nog vragen over internet vergelijken? Dat is natuurlijk geen enkel probleem! Uiteraard kun je op ieder moment van de dag contact met ons opnemen. Dat kan via het contactformulier op onze contactpagina. Op werkdagen zullen we jou een passende reactie sturen op al je vragen en/of opmerkingen.