iPad Pro of Microsoft Surface Go

iPad of Microsoft Surface Go?

De techbedrijven moeten flink met elkaar concurreren. Zo zijn er talloze tablets en smartphones op de markt. Ook Apple en Microsoft zijn de concurrentiestrijd met elkaar aangegaan. Apple heeft de iPad Pro op de markt gebracht, terwijl Microsoft de Surface Go op de markt heeft gebracht. Waar kies je nu voor? We zochten het voor je uit.

Surface Go

De Surface Go werd goed ontvangen door reviewers. Echter was er wel een fel kritiekpunt: het toestel zou veel te duur zijn. Inmiddels heeft het bedrijf dus een goedkoper instapmodel aangekondigd. Deze komt dichtbij het toestel van Apple en daarom mag het bedrijf zich ook echt zorgen gaan maken. Het instapmodel heeft 64GB opslag, een schermresolutie van 1800 bij 1200 pixels en standaard wordt het apparaatje geleverd met Windows 10 S. Hierop kun je verscheidene apps installeren vanuit de Microsoft Store. Als je wilt, kun je de Surface Go zelfs gratis upgraden naar Windows 10.

De Surface Go is net iets zwaarder dan de iPad van 9,7-inch, maar het verschil is slechts 51 gram. De kloksnelheid van de Surface Go is 1,6GHz met een werkgeheugen van minimaal 4GB. Voor het opladen wordt er gebruikgemaakt van een USB C-aansluiting. Inmiddels is de Surface Go te koop in de winkels. Wil je graag verschillende webshops vergelijken? Bekijk ons overzicht.

Opslag

Vooralsnog is het instapmodel van Apple iets goedkoper. Je kunt namelijk al relatief voordelig een iPad kopen, maar je zult het dan wel met iets minder opslag moeten doen. Als je bij Apple kiest voor een bepaald opslagformaat, zit je daar voor de rest van de tijd aan vast. De producten van Apple kun je namelijk niet uitbreiden met extra geheugen. Dat is echter wel het geval bij Microsoft.

Beeldscherm en design

De Surface Go heeft een beeldschermformaat van 10-inch. Het toestel van Apple is echter 9,7-inch. Daar zit dus maar een klein beetje verschil tussen. De pixeldichtheid van het toestel van Apple is daarentegen wel iets hoger. Ook gaat het toestel iets langer mee.

Qua design zien de beide apparaten er goed uit. De iPad is wellicht wat mooier afgewerkt. Helaas heeft de Surface Go nog wel dikke randen.

Software

Uiteraard wordt het toestel van Apple geleverd met haar eigen software. Je zit dus erg gebonden aan de apps vanuit de App Store. Gelukkig zijn daar ontzettend veel apps beschikbaar: ruim 1,3 miljoen. Zoals gezegd wordt de Surface Go geleverd met Windows 10 S. Eventueel kun je dat gratis upgraden naar Windows 10.

Voor de accessoires moet je extra betalen

Helaas ontvang je de accessoires er niet gratis bij. Wil je een los toetsenbord kopen? Of wil je er een pennetje bij kopen? Dan moet je daar extra voor betalen. Overigens zijn de kosten vergelijkbaar voor beide apparaten.

Conclusie: iPad Pro of Microsoft Surface Go?

Een iPad Pro of Microsoft Surface Go? Vaak het besturingssysteem vooralsnog vaak leidend. Apple-fans zullen immers geen Surface Go kopen. Mensen met een Microsoft-computer, zullen wellicht minder snel een iPad kopen. Het blijft dus vooral je eigen keuze!

Wil je graag een nieuwe pc, computer of laptop kopen? Bekijk ons overzicht.

Een reactie plaatsen