Is een activity tracker iets voor mij?

Sporten en bewegen is goed. En het is vooral handig als je bij kunt houden hoeveel calorieën je hebt verbrand. Vooral als je bezig bent met op gewicht komen of blijven. Ze zeggen ook wel dat je minstens 10.000 stappen moet zetten. Maar hoe houdt je dit bij? Daar zijn activity trackers voor. Dan vraag je je vast af is een activity tracker iets voor mij?

Is een activity tracker iets voor mij?

Het apparaat is vernuftig want het houdt je beweging dus bij. Je kunt onmogelijk zelf tot 10.000 tellen qua stappen. Dat is gewoon niet te doen. Dus in dat geval kan een activity tracker wel degelijk iets voor je zijn. Activity trackers zijn er overigens in verschillende prijsklassen. De meest bekende is de Fitbit. De Fitbit Charge komt daarbij dan ook als beste uit de test. En kost je ongeveer €149 bij winkels op internet.

De goedkope versie van een activity tracker

Maar er zijn ook goedkopere activity trackers denk dan aan de Xiaomi Mi Smart. Deze is een stuk goedkoper dan de Fitbit. Met een aanschafprijs van €30 scheelt dat dus enorm. Maar je wilt natuurlijk wel dat het apparaat secuur meet. Wanneer je sport dan gaat je hartslag omhoog dus dient het apparaat een degelijke hartslagmeter te hebben. De Xiaomi Mi Smart Band 4 presteert redelijk goed maar er zijn verhalen dat de hartslagmeter niet nauwkeurig meet. Als je puur wilt weten hoeveel calorieën je hebt verbrand en stappen hebt gezet dan kun je deze dus prima kopen.

Accu bij goedkope en dure versie redelijk goed

De accu gaat ook redelijk lang mee. De meesten die de Xiaomi Mi Smart band 4 in bezit hebben zijn dan ook redelijk tevreden. Ondanks het feit dat deze activity tracker goedkoop is doet deze wat het belooft. Want zwemmen kan prima met dit model. Het meet daarbij jouw zwemprestaties. Verbinden met je smartphone gaat ook prima. Bij inkomende gesprekken krijg je een melding en kun je berichten lezen. Muziek bedienen gaat ook goed, en dit is bij de Fitbit Charge 4 dan weer niet mogelijk.

Het verschil tussen de Xiaomi en Fitbit is dat de goedkope activity tracker geen apps kan draaien zoals MyFitnesspal en andere apps. Ook heeft de Xiaomi geen ingebouwde GPS, maar werkt wel weer op bluetooth.

De dure versie van een activity tracker

Voor de duurzame sporter kan dan de Fitbit Charge 4 geschikt zijn. Want deze activity tracker wordt als goed omschreven. Het gebruiksgemak is goed en als je bijvoorbeeld tien kilometer hardgelopen hebt dan legt de Fitbit jouw hardloop of fietsrondje goed vast. Dit gebeurt aan de hand van GPS. Maak je elke dag of dagelijks stevige wandelingen? Dan ook legt de Fitbit deze nauwkeurig vast. Zelfs je tempo wordt gemeten. Dan zie je in hoeveel tijd je je afstand hebt afgelegd.

Waterbestendig handig voor zwemprestaties

Wat ook belangrijk is is of je activity tracker waterbestendig is. En de meeste activity trackers meten ook je slaap. Met een waterbestendige activity tracker kun je dus ook gerust gaan zwemmen en legt daarbij jouw prestaties vast. Verbind de activity tracker met jouw smartphone zodat je alles in alle rust kunt bekijken. Wordt je tussendoor gebeld? Dan legt de Fitbit dit ook vast en geeft aan dat je een inkomende oproep hebt.

Fitbit Charge werkt op Bluetooth én GPS

De Fitbit Charge 4 werkt op Bluetooth en GPS. Hij kan alleen weer niet verbinden via Wifi. Je kunt ook MyFitnesspall en Runkeeper erop gebruiken. Heel handig als je je voedingsmiddelen van de dag wilt invoeren. En Runkeeper houdt jouw prestaties wat betreft hardlopen en wandelen bij. Het bandje is wel te vervangen maar de batterij weer niet. De fabrikant van Fitbit geeft aan dat de accu tot een week meegaat mits je geen GPS gebruikt. Gebruik je wel GPS? Dan is de accuduur ongeveer 5 uren.

Een goedkope activity tracker kan prima aangeschaft worden

Zoals je ziet zijn beide versies van een activity tracker goed. Je kunt dus gerust een goedkope activity tracker aanschaffen. Het doet wat het moet doen en meet de standaard beweging en activiteit. Vind je het niet van belang of je apps kunt gebruiken erop? Dan kun je gewoon voor een goedkope Xiaomi Mi gaan. De apps zoals MyFitnesspal en RunKeeper kun je immers ook op je mobiele telefoon installeren.

Er zijn naast de Fitbit en Xiaomi nog meerdere merken die een activity tracker aanbieden. Vergelijk ze met elkaar en kies daaruit de beste waarvan jij vind dat deze bij je past. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt.

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart