Is een Alles-in-1 abonnement niet duurder?

We kijken tv, we gebruiken internet en we bellen dagelijks. Daarvoor zijn er Alles-in-1 abonnementen in het leven geroepen. Twintig jaar terug toen de mobiele telefoon net in opkomst was betaalden we best wel veel voor ons abonnement. Sinds die tijd is er alweer enorm veel veranderd. Mobiel bellen was toentertijd erg duur. En we maakten simpelweg thuis gebruik van de kabel om tv te kunnen kijken. En dat betekende ook dat we verschillende partijen betaalden voor deze diensten. Nu kunnen we kiezen voor een abonnement waarin alles is opgenomen. Maar is een Alles-in-1 abonnement niet duurder dan?

Is een Alles-in-1 abonnement niet duurder?

Juist als we apart een provider zouden betalen dan nog kunnen we wel besparen. Maar het biedt gemak. Gewoon één rekening voor de kosten van Internet, tv en bellen. De ene is ook goedkoper dan de andere. Er zit namelijk verschil in snelheid en soort internet. En ook het pakket aan zenders varieert. Hoe meer zenders we hebben hoe meer we ook moeten betalen. Toch is een Alles-in-1 abonnement niet duur te noemen. Voor gemiddeld €30 per maand hebben we een Alles-in-1 pakket. En betalen we de provider daar een vast bedrag voor.

Wat kost het mij per maand?

Zouden we enkel voor internet thuis kiezen? Dan betalen we gemiddeld €20 tot €25 per maand. Dus het kiezen voor meer diensten maakt het abonnement juist goedkoper. Maar wat kiezen we dan? Want er kan gekozen worden voor glasvezel, kabel of DSL. Wat is beter en vooral wat is het goedkoopste? Als men kiest voor simpel DSL in internet, en een standaard pakket in tv zenders dan betalen we niet eens zoveel. Er zijn alleen wel consumenten die graag sneller internet willen. En dan komen we uit bij kabel internet, of glasvezel internet. Deze kabels kunnen sneller internet doorlaten. Deze abonnementen zijn dan ook iets duurder dan de standaard DSL.

Diensten combineren kan geld schelen

Dan nog is een Alles-in-1 abonnement niet duurder. Juist door meer diensten te combineren en onder te brengen bij één provider kan er bespaart worden. En er zitten vaak actie’s tussen. Dus dan betaalt men de eerste drie of zes maanden zelfs de helft van de prijs. Dat is natuurlijk ook de manier van providers om nieuwe klanten te lokken. Vooral omdat ook providers net als in de energiemarkt te maken hebben met concurrentie. Want men mag vrij energie vergelijken en overstappen wanneer het energiecontract verloopt. Maar dat geldt dus ook voor Alles-in-1 abonnementen. En dus bij de losse abonnementen voor internet en tv.

Alleen internet kiezen scheelt niet veel met een Alles-in-1

Vaak zijn de losse abonnementen over het algemeen iets duurder. Een internet abonnement scheelt dan niet veel met Alles-in-1. Zodat de consument erop attent wordt gemaakt dat meerdere diensten nemen juist goedkoper is. Dat is het verdienmodel van de provider. Vele providers bieden tegenwoordig ook energiecontracten aan. Op die manier krijgt de klant alle diensten geleverd thuis. Dus energie en gas, maar ook internet, tv en bellen. Telecom providers zoals T-Mobile en Youfone boden bijvoorbeeld eerst alleen bellen aan. Daar is de afgelopen jaren dus tv en internet aan toegevoegd.

Energieleveranciers die telecom diensten bieden

En energieleveranciers Oxxio en NLEX bijvoorbeeld richten hun pijlen op het aanbieden van Alles-in-1 producten naast hun energie en gas producten. Het kan verwarrend zijn, maar een dergelijke vergelijker biedt consumenten de kans om te filteren. Er kunnen opties aangevinkt worden. Op die manier kan men dus flink wat besparen. Toch raden we aan als u kunt kiezen voor echt Alles-in-1 dus ook de energiekosten erbij om dit apart te vergelijken. Want misschien zijn de energiekosten toch wel hoger in vergelijking met de tarieven bij een andere energieleverancier.

Een grote groep consumenten houdt de energierekening dan ook gescheiden van de abonnementen voor telecom. En dat kan en is juist vaker toch wel lonend.

Alleen kiezen voor internet kan ook, en veel consumenten kiezen daarvoor. De huidige smart tv biedt die kans dan ook. Met enkel internet kunnen we de tv immers ook gebruiken. Zij het voor Youtube of Netflix. Het streamen van online diensten wordt dan ook vaker gedaan dan ooit. Velen houden er al rekening mee wanneer zij een nieuwe tv kopen. Er wordt dan gekozen voor de smart tv. Want die biedt de uitgelezen kans om zoveel mogelijk uit het internet te halen.

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart