Is een Oxxio modelcontract voordelig?

Oxxio modelcontract voordeligSinds enkele jaren kunt u kiezen voor een Oxxio modelcontract. Als u de energievergelijker raadpleegt, zult u zien dat dit contract niet bijzonder hoog genoteerd staat. In tegenstelling zelfs: een Oxxio modelcontract is bijna onderaan getoond. Betekent dit dat dan dat dit een te duur energiecontract is? En waarom zou ik dan kiezen voor zo’n dergelijke deal? Een Oxxio modelcontract kan in sommige gevallen verstandig zijn en daarover vertellen wij in dit artikel graag meer.

Over Oxxio

Oxxio bestaat al flink wat jaren op de energiemarkt. De roots van het bedrijf gaan helemaal terug naar het jaar 2000. Twee ondernemers besloten om iets met energie te gaan doen. Na een flinke ontwikkeling is het bedrijf flink gegroeid. Tegenwoordig geniet u van veel luxe als klant bij deze energieleverancier. Zo kunt u onder andere uw verbruik nagaan in de handige app. Inmiddels is deze energieleverancier onderdeel van de Eneco groep. Als klant kunt u kiezen voor een Oxxio modelcontract: is dit voordelig?

Wat zijn de voordelen van een Oxxio modelcontract?

Een Oxxio modelcontract is, eerlijk is eerlijk, niet het goedkoopste energiecontract. Toch kent een Oxxio modelcontract ook zeker een aantal voordelen. Voor het gemak zetten wij de belangrijkste voordelen van dit contract op een rij:

  • Het betreft een flexibel energiecontract, waarbij u uw energiecontract iedere maand kunt opzeggen. U zit dus nooit erg lang vast aan uw contract. Bij ‘normale’ contracten dient u minimaal een jaar klant te zijn;
  • De tarieven zijn direct duidelijk in onze energievergelijker en daarmee komt u niet voor verrassingen te staan;
  • Deze energieleverancier regelt uw overstap. U kunt namelijk gebruikmaken van de gratis overstapservice;
  • Dit modelcontract is goedgekeurd door de nationale toezichthouder: de ACM (Autoriteit Consument en Markt);
  • U kunt dit contract eenvoudig vergelijken met andere modelcontracten, welke eveneens direct opzegbaar zijn. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn als u maar voor een korte periode een energiecontract nodig heeft. Als voorbeeld: u woont ergens tijdelijk drie maanden en verhuisd dan weer. Een Oxxio modelcontract is dan ideaal.

Hoe kan ik overstappen naar een Oxxio modelcontract?

Zit u in een situatie waar u niet zeker weet of u ergens lang blijft wonen? Bent u bijvoorbeeld tijdelijk in Nederland en zoekt u een tijdelijk energiecontract? Dan kan een Oxxio modelcontract een goede keuze zijn. Uw contract is immers direct opzegbaar: zelfs als u maar een maandje energie nodig heeft, is dit mogelijk. Dat is natuurlijk wel erg uniek aan een energiecontract én in sommige gevallen is het ook gewoon nodig.

Goed om te weten

Wilt u kiezen voor een Oxxio modelcontract? Dan is het belangrijk dat u rekening houdt met de volgende aandachtspunten:

  • Bij een Oxxio modelcontract ontvangt u nooit een welkomstkorting. Uw contract is direct opzegbaar en om die reden biedt de energieleverancier geen kortingen;
  • De tarieven per kWh stroom en per m3 gas zijn in de regel iets hoger dan wanneer u kiest voor vaste energietarieven;
  • De overstap wordt voor u geregeld bij dit energiecontract. Een eventueel voorgaand energiecontract wordt voor u opgezegd;
  • Indien de energietarieven wijzigen, ontvangt u daarvan bericht.

Welke andere energiepakketten biedt deze energieleverancier?

Zoals hierboven beschreven is, is een Oxxio modelcontract niet in alle gevallen voordelig. Toch kan het in sommige situaties een goede uitkomst zijn. Wilt u echter wel profiteren van een welkomstkorting? Dan kunt u andere energie aanbiedingen bekijken. Ook Oxxio biedt namelijk energie met welkomstcadeau of cashback energie. Zo kunt u namelijk ook kiezen voor eenjarige en driejarige contracten. In dit geval betaalt u vaste tarieven én ontvangt u een korting. Op moment van schrijven, januari 2019, biedt Oxxio een cashback korting van 205 euro bij een eenjarig energiecontract.

Wanneer kan ik overstappen?

Wilt u graag kiezen voor een Oxxio modelcontract? Of wilt u een ander energiecontract uitzoeken? Dan is het belangrijk dat u rekening houdt met uw huidige contract. Is deze inmiddels verlopen of loopt deze binnen een periode van zes weken af? Dan kunt u met een gerust hart overstappen: u ontvangt dan namelijk geen overstapboete. Loopt uw contract nog langer dan twee maanden door? Dan is het raadzaam om nog even te wachten met de overstap. Niet iedere nieuwe energieleverancier neemt een overstapboete over. Oxxio neemt in ieder geval geen eventuele overstapboetes over.

Start direct met energie vergelijken

Wilt u graag overstappen van energieleverancier? Dan kunt u energie vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. Het is hierbij altijd belangrijk dat u uw postcode + huisnummer en verbruik invoert. Op basis van deze data berekent het systeem welke aanbieder het voordeligste is. Mogelijk is dat energieleverancier Oxxio, maar wellicht is dit ook een andere energieleverancier. Goed vergelijken is daarmee erg belangrijk, zodat u flink kunt besparen ten opzichte van uw huidige energiecontract.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo