Is het tijd voor een nieuwe oven? Welke kies je?

Is het tijd voor een nieuwe oven? Welke kies je? Je kunt een vrijstaande oven kopen of een inbouwoven. Dus dat moet je eerst voor jezelf bepalen. Ga je voor een compleet nieuwe keuken die je laat plaatsen? Dan komt er redelijkerwijs ook een inbouwoven bij kijken. Dat staat namelijk wel het mooiste. Bij het kiezen van een oven let je ook op een aantal punten. De grootte ten eerste en het soort oven.

Is het tijd voor een nieuwe oven? Welke kies je?

Want tegenwoordig zijn er ook stoomovens te koop. Deze zijn handig in gebruik en je maakt er de lekkerste en gezondste gerechten mee. Als het een inbouwoven betreft dan dien je de maten van de keuken goed op te meten. Ga je naar een keuken speciaalzaak dan zal de verkoper je hier ook op wijzen. Met een stoomoven kun je gerechten maken met smaak maar wel op een gezonde en vetarme manier. Er zijn ook combi stoomovens te koop. Dan maak je gebruik van een reguliere oven en stoomoven ineen.

Een solo stoomoven kan geen taart bakken. Dus als je tevens graag taarten bakt en muffins bijvoorbeeld dan volstaat een traditionele oven beter. Of je gaat voor een combi product.

Wil je vetarm en gezonder koken? Dan kan een stoomoven iets zijn

Is een stoomoven voor jou niet van belang? Dan bekijk je het aanbod in gewone ovens. De grootte is daarbij van belang er moet genoeg in passen. Een dergelijk grote ovenschaal heeft al een afmeting van 40 cm bij 38 centimeter. Dus kies vooral niet te klein. Sommigen denken door te kiezen voor een kleine oven dat het ze ook scheelt op de energiekosten. Maar de tegenwoordige ovens zijn ook energiezuiniger dan de varianten die tien jaar terug verkocht werden. En je kunt natuurlijk een oven op energieverbruik kiezen. Een energiezuinige variant dus. Gemiddelde aanschafprijs van een combi-oven is vanaf €500. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt.

Een oven die zichzelf reinigt?

Er zijn ook ovens te koop waarbij een magnetron functie zit. Dit scheelt je ruimte omdat magnetron en oven ineen apparaat zitten. Zo zijn er ook al ovens te koop die aan volledige zelfreiniging doen. Je weet zelf immers wel hoe vies een oven kan worden. Dit gebeurt aan de hand van pyrolyse. De oven kan zichzelf door hoge verhitting reinigen. Het aanwezige vet en vuil wordt dan tot grote hitte gebracht waardoor er as ontstaat. En je kunt het er zo uit vegen. Zet daarbij wel even de ramen goed open. Want er komen wel dampen bij vrij. Ook zijn er ovens die zichzelf reinigen door middel van stoom. Dan moet je de aanwezige waterlade vullen met water. Maar de ovens met Pyrolyse worden het meest verkocht en hebben betere reviews.

Ovens in allerlei formaten

Een standaard oven heeft vaak een inhoud van 45 liter maar ze zijn er ook in grotere formaten zoals 51 liter of 60 liter. Kijk ook naar de maximale temperatuur die de oven behalen kan. Tot 300 graden volstaat in de meeste gevallen wel. Bijna alle ovens zijn wel voorzien van boven en onderwarmte maar kijk ook even of de oven dit gelijktijdig kan. Het kan een handige functie zijn. Overigens is de prijs daar ook naar. Deze type ovens zijn dan wel duurder in aanschaf. Waar je ook op kunt letten is of je de oven via je telefoon kunt bedienen middels een app. Dan kun je de oven al van tevoren aanzetten als je onderweg bent naar huis. Er zijn ovens die je koopt voor circa €1200 maar dan heb je ook wat.

Een oven met veel mogelijkheden en luxe kost ook meer

Maar goed ook het bedienen via een app bepaald de prijs van je oven. Het kan dus zijn dat je een nieuwe keuken laat plaatsen maar dat hoeft niet. Het kan ook zijn dat je wel tevreden bent over de keuken maar dat je alleen een nieuwe oven nodig hebt. Je kunt kijken op Bol.com voor ovens gewoon om eens te zien wat er allemaal verkrijgbaar is. Op internet kun je al veel vooronderzoek doen als je van plan bent om een nieuwe oven te kopen. Dat is wel zo handig. Er zijn ook prachtige vrijstaande ovens te koop ook weer in allerlei prijsklassen. De keuze maakt eigenlijk niet uit. De meeste ovens zijn wel goed. Het loont wel om zoveel mogelijk reviews te lezen van gebruikers. Als je dan een bepaalde oven op het oog hebt dan ben je voorbereid.

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart