ISDE

De ISDE is een subsidie vanuit de overheid. Voluit heet het de Investeringssubsidie Duurzame Energie. Hiermee worden bedrijven maar ook particulieren gestimuleerd om hun omgeving te verduurzamen. De overheid heeft namelijk hulp nodig in de duurzame energietransitie. Alle gebruikers van energie en gas kunnen een grote bijdrage leveren. En dat is door meer duurzame energie te gebruiken. Elk jaar wordt er een subsidiebedrag in de pot gedaan. Aanvragers kunnen dus een beroep er op doen. Als de subsidiepot leeg is dan kunt u een aanvraag doen voor het volgende jaar.

De ISDE is een subsidieregeling speciaal voor particulieren die van plan zijn te investeren in:

  • zonneboilers
  • warmtepompen
  • pelletkachels
  • biomassa ketels

De subsidieregeling ondersteunt dus de aanschaf voor producten waarmee u uw woning kunt verwarmen waardoor u minder voor uw verwarmingskosten hoeft te betalen. De bedoeling is om de uitstoot van vervuilende gassen tegen te gaan. Uiteindelijk moeten we werken naar een CO2 neutraal klimaat.

In aanmerking komen voor de ISDE?

Hoe werkt het aanvragen van deze subsidie? U schaft eerst één van de bovengenoemde apparaten aan en u kunt vervolgens een aanvraag indienen, doe dit uiterlijk 3 maanden na aanschaf. Wilt u meerdere apparaten aanschaffen dat is mogelijk maar u dient per apparaat een een subsidie aan te vragen. U krijgt binnen 8 weken de beslissing medegedeeld, na goedkeuring zult u maximaal een week erna de betaling ontvangen.

Welke voorwaarden zijn er?

De voorwaarde is wel dat u het apparaat na 1 januari van een nieuw kalenderjaar aanschaft want de regeling is ingegaan vanaf 1 januari 2016. Ook vindt de betaling plaats pas nadat u het apparaat al heeft betaald, geïnstalleerd en al in werking is dus u krijgt geen voorschot. Ook dient het apparaat nieuw te zijn voor 2e hands apparatuur krijgt u geen subsidie.

De aanvraag kunt u doen via rvo.nl met uw DigiD, wanneer u nog niet in het bezit bent van een DigiD vraag deze dan zo snel mogelijk aan.

Power.nl
Logo