Japan: kernenergie blijft goedkoopste optie ondanks Fukushima ramp

 

Een panel van nucleaire experts in Japan hebben een rapport gepresenteerd dat zegt dat kernenergie ondanks de ramp in Fukushima toch de goedkoopste optie blijkt om stroom te produceren.

Kernenergie goedkoper dan andere stroom

De Japanse overheid blijft zoeken naar andere optie’s, en ondanks de verwachting van de opkomst in zonne-energie moeten de Japanners het toch hebben van kernenergie opwekking. Japan wil voor 22% aan kernenergie productie hebben in 2030. Hiermee ondermijnen ze de doelstellingen om het gebruik in kernenergie terug te dringen.

Ook goedkoper dan groene energie

Uit financieële cijfers werd berekend dat kernenergie ongeveer 10,3 Yen per kilowattuur zal gaan kosten in 2030, dat is nog altijd goedkoper dan stroom afkomstig uit fossiele brandstoffen zoals aardgas, en kolen. Maar ook goedkoper dan groene energie.

Fossiele brandstoffen kosten 12,9 Yen per kWh, LNG gas 13,3 Yen per kWh. Stroom uit groene bronnen zoals wind 34,7 Yen, zon 16,4 Yen, en geothermische energie 16,8 Yen. Gemiddeld blijkt uit de cijfers dat kernenergie een belangrijke optie blijft in Japan.

Bron:JapanTimes

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken