Japan krijgt grote zonnecentrale van 96 megawatt

japan_solar_energy

General Electric&Co gaat investeren in een grote zonnecentrale met een capaciteit van 96 megawatt. De centrale zal gebouwd worden in het zuidwesten van Japan, de ontwikkeling van de centrale komt van de hand van Pacifico Energy KK.

De in aanbouw zijnde zonnecentrale zal klaar zijn in 2018 om vervolgens ook te starten. Onder andere een aantal Japanse banken hebben 291 miljoen dollar geïnvesteerd. Trina Solar LTD zal de zonnepanelen gaan leveren, en Toyo Engineering zal de centrale gaan bouwen.

De zonnecentrale zal verrijzen op 140 hectare grond, dat in eerste instantie bedoeld was voor een te bouwen golfbaan. Het zonnepark zal 300.000 fotovoltaische modules krijgen. De verwachting is dat er 68.000 ton aan CO2 bespaart word per jaar.

De capaciteit aan zonne-energie zal voldoende zijn voor 30.000 huishoudens. Japan streeft ernaar om in 2020 voor 20% op te kunnen wekken met duurzame energie. Dit word Japans derde grootste zonnecentrale, en de grootste die word gefinancieerd door 100% buitenlandse investeerders.

Bron: Bloomberg

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken