Japan start kerncentrales weer op

japan

De rechtbank van de Japanse provincie Kagoshima heeft bepaald dat Japan twee van haar kernreactoren weer mag opstarten. De kerncentrale Sendai waar de reactoren zich bevinden ligt ongeveer op 1200 km afstand van het getroffen Fukushima.

Ondanks verzet toch heropening

Omstanders in het gebied waren in beroep gegaan tegen het heropenen van de kerncentrale. Toch heeft de rechtbank besloten om de kerncentrale weer te heropenen. De Japanners verwachten de kernreactoren in Juni aan te kunnen zetten.

Kernenergie nodig

Het onderwerp kernenergie ligt nogal precair in Japan door de kernramp Fukushima. Na de kernramp heeft Japan alle kerncentrales gesloten. Ondanks de bezorgdheden van de omgeving moet Japan weer kunnen concurreren op de energiemarkt. Het land is grotendeels afhankelijk van kernenergie. Japan voorzag 30% in de energievoorziening met kernenergie.

Japan importeerde buitenlands gas

Met het wegvallen van de productie uit de kerncentrales was Japan afhankelijk van buitenlands aardgas om haar energievoorraad te kunnen garanderen. De prijzen van aardgas zijn 50% duurder in vergelijking met aardgas uit Europa.

Bron: FD

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken