japanse bedrijven slaan groene stroom op in de VS

windenergyAmerica

Drie grote Japanse bedrijven waaronder Toshiba brengen hun groene stroom onder in de Verenigde Staten. Toshiba wil een opslagsysteem plaatsen in de VS met een opslagcapaciteit van 6000 kilowatt. Het is de Japanners er juist om te doen dat wanneer zonne-energie of windenergie een hoogtepunt bereikt dat zij deze kunnen opslaan.

RES dat vooral in de VS actief op het gebied van hernieuwbare energie zoals energie opslag zal de installatie voor Toshiba gaan onderhouden. Eén van de andere drie bedrijven is Sumitomo en deze bouwt een elektriciteitscentrale. Wanneer er energie nodig is zal energiebedrijf PJM gebruik maken van de opgeslagen energie. Er zijn al 13 staten die gebruikmaken van het systeem.

Deze opslag operatie levert de Japanners miljoenen dollars op, andersom willen de Japanners dezelfde service ook in Japan gaan aanbieden. De bouw zal deze maand gaan starten en het leveren van energie zal aan het einde van het jaar al plaatsvinden.

Wanneer de energieprijzen hoger zijn kunnen de Japanners op korte termijn groene stroom gaan leveren vanuit hun opslag, wanneer dit succesvol blijkt gaan ze in meer van zulke centrales beleggen.

Bron: Utilities

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken