Kan een warmtepompdroger zorgen voor besparing?

De wasdroger, het is een ideaal apparaat dat de consument veel werk uit handen neemt. Of in ieder geval zorgt de wasdroger ervoor dat de was veel sneller droog is. Maar een wasdroger kan ook een hoger energieverbruik in de hand werken. Vooral de oudere modellen verbruiken veel meer stroom dan de huidige varianten. Er zijn ontzettend veel nieuwe modellen op de markt gekomen. Waaronder de warmtepompdroger. Nu volgt dan redelijkerwijs de volgende vraag: Kan een warmtepompdroger zorgen voor besparing in het huishouden?

Kan een warmtepompdroger zorgen voor besparing?

Ja een warmtepompdroger kan zorgen voor besparing. Waarom? Omdat de warmtepompdroger de warme lucht in het apparaat kan hergebruiken. De bestaande lucht wordt gecirculeerd in één droogproces. Daardoor kan de warmtepompdroger tot de helft minder aan stroom verbruiken. Wat wel even een dingetje is, zijn de aanschafkosten. De warmtepompdroger is namelijk veel duurder. Hiermee zeggen we dus niet dat er maar direct een nieuwe droger moet worden aangeschaft. Maar als u het toch al van plan was dan kunt u deze type wasdroger gerust overwegen.

Warmtepompdroger een zeer zuinige variant van de condensdroger

De warmtepompdroger is eigenlijk hetzelfde als de condensdroger. En deze condensdroger was al de opvolger van de gewone droger. De condensdroger blaast de warmte uit de droger naar buiten. Maar de droger voorzien van een warmtepomp hergebruikt deze warmte weer. Net zolang tot de was droog is. Daardoor hoeft er geen extra stroom verbruikt te worden. De huidige drogers zijn zo intelligent geworden. Er zitten sensoren in die meten hoe droog de was is. Daardoor kan het droogproces verkort worden, en dus energie bespaart worden.

Hoe vaker u wast en droogt des te meer er bespaart kan worden met een warmtepompdroger

De frequentie van drogen is ook van belang. En met name grote gezinnen met veel meer was zullen de droger dan ook gebruiken. Dus als we uitgaan van een groot gezin dan kunnen we uitgaan van minstens vier keer per week een was. De tegenwoordige drogers zijn voorzien van een A+++ label. En dat geldt als zeer energiezuinig. Vroeger werd A+ al als zuinig gezien maar dat is tegenwoordig niet meer zo. Maar goed als we uitgaan van een oude wasdroger met label C bijvoorbeeld dan is een warmtepompdroger ideaal. Want dan kan het op jaarbasis al €100 of meer aan stroomverbruik schelen. En dat is natuurlijk veel geld. En hoe vaker men wast en droogt hoe hoger de besparing.

We kijken dus vooral naar het energielabel van een apparaat. Of dit nu een wasmachine, droger of vaatwasser is.

Natuurlijk kunnen we de was ook ophangen dat is immers gratis. Maar met een heel groot gezin met even zoveel was kost dat vaak teveel tijd. En daar schijnen we niet altijd genoeg van te hebben. We werken fulltime en erna moet het huishouden gedaan worden, er moet eten op tafel komen. En de was moet dus gedaan worden. Daarom kiezen huishoudens ook voor dergelijke apparatuur die hun werk uit handen neemt. En vinden de meesten het geen probleem om daar ook wat meer voor te betalen.

Op een andere manier de energiekosten verlagen? Juist vergelijken!

Natuurlijk zou het fijn zijn als het hele gezin meehelpt maar dat valt in de praktijk tegen. Kinderen hebben huiswerk en buitenschoolse activiteiten. Dus is de wasdroger ook een welkome hulp in huis. De gemiddelde prijs voor de warmtepompdroger die energiezuinig is ligt rond de €550 of meer. Daarmee kan er dus flink bespaart worden op de energierekening. Wilt u daarnaast nog meer besparen? Dan kunt u altijd nog energie vergelijken op Power.nl en daarmee uw keuze vastleggen voor de goedkoopste energieleverancier!

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart