Kassa concludeert: energieleveranciers misleiden consumenten nog steeds

kassa energieleveranciers misleidingHet televisieprogramma Kassa heeft onderzoek gedaan naar energieleveranciers. Veel leveranciers misleiden consumenten nog altijd. De ACM (Autoriteit Consument & Markt) heeft aangegeven in actie te komen.

Onderzoek televisieprogramma Kassa

De ACM heeft gereageerd op het onderzoek van het televisieprogramma Kassa. Het programma deed onderzoek naar de werkwijze van energieleveranciers. Minstens vijf energiemaatschappijen blijken zich niet aan de regels te houden.

Telefonische verkopers proberen een energiecontract te verkopen. Tijdens het telefoongesprek sturen zij een mail. Er wordt gevraagd of de klant het contract willen accepteren. Vervolgens start de overstapservice en worden zij binnen vier tot zes weken klant bij de nieuwe leverancier.

Echter mag dit volgens de ACM. Consumenten hebben namelijk niet de tijd om het contract te lezen en worden onder druk gezet.

Consumenten klagen al maandenlang over deze misleidende praktijken. Het lijkt alsof het alleen maar erger wordt. De ACM geeft aan dat hier verandering in komt.

Verbod is aanstaande

Waarschijnlijk komt er straks een einde aan de ongewenste telefoontjes. Organisaties en bedrijven mogen straks alleen nog maar telefonisch contact opnemen als zij daar toestemming voor hebben gegeven. Dit wetsvoorstel gaat eind 2019 naar de Raad van State. Indien de wet wordt goedgekeurd mogen telemarketeers dus niet zomaar meer bellen. Ook mogen zij niet langer anoniem bellen naar consumenten.

Onderzoek ministerie van Economische Zaken

Uit een onderzoek van het ministerie van Economische Zaken kwam naar voren dat 89 procent van de consumenten het storend vindt als zij gebeld worden door telefoontjes van loterijen. 88 procent van de consumenten vindt het vervelend als zij worden gebeld door goede doelen. Daarmee worden ongevraagde telefoontjes vrijwel nooit op prijs gesteld. Slechts een klein percentage vindt dit dus niet vervelend.

Zo kiest u voor het juiste contract

Overweegt u weleens om de overstap te maken naar een nieuwe energieleverancier? Dan is het belangrijk dat u online een vergelijking maakt. U kunt dan namelijk alle energieleveranciers vergelijken. Bovendien bent u verzekerd van eerlijke energietarieven. Hier kunt energie vergelijken voor de beste deal. Op basis van uw postcode + huisnummer en energieverbruik berekent u gemakkelijk en snel welke deal het beste bij u past. De goedkoopste energieleverancier staat bovenaan. Stap pas over indien uw contract binnen twee maanden afloopt of wanneer u beschikt over een contract met onbepaalde looptijd. Op die manier voorkomt u een overstapboete.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo