Klanten Belgische Electrabel gaan meer betalen voor energie

electrabelvlag
Het Belgische Electrabel heeft aangekondigd haar energieprijzen 2014 te gaan verhogen met 10 tot 15%. Dit geld voor de zogeheten basiscontracten. De energieleverancier stelt dat door de verlaging van de btw op stroom daardoor de prijzen verhoogd moeten worden om het verlies te kunnen compenseren.

Electrabel zit in onzekerheid over de kerncentrales Tihange 2 en Doel3 wanneer deze gesloten worden is namelijk nog niet duidelijk. Met het sluiten van de kerncentrales zal de energieleverancier de verliezen moeten opvangen. Meer dan 100.000 klanten zullen gedupeerd worden met deze beslissing. Energiespecialist Tom De Meester vind dat Electrabel haar energieprijzen juist moet verlagen door de schommelingen op de energiemarkt. De EPI parameter staat op een waarde van € 44,19 deze waarde is laag. Dus logischer zou zijn om juist de energieprijzen te verlagen.

Prijzen en aanbieders van energie vergelijken?

De basiscontracten zijn vaste contracten en in de regel zijn het dure contracten. Vergelijken van energie loont en men kan enorm besparen. Vergelijk daarom eens meerdere energieleveranciers met elkaar en leg de prijzen naast elkaar neer. Start daarom nu meteen met energie vergelijken en bekijk welke aanbieder voor u het meest voordelig is.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken