Klanten Robin Energie overgenomen door WoonEnergie

klanten Robin Energie overgenomen door WoonEnergieWoonEnergie dat onderdeel is van Eneco gaat de klanten van het failliete Robin Energie overnemen. Dat betekent dat WoonEnergie de levering nu gaat overnemen. WoonEnergie levert aan circa 70.000 huurders van verschillende wooncorporaties energie en gas. Bestaande klanten mogen nu besluiten of ze bij WoonEnergie blijven of toch opstappen.

Wat doet WoonEnergie voor haar klanten?

Besluit men op te stappen dan moet de opzegtermijn van dertig dagen aangehouden worden. WoonEnergie werkt samen met ruim 100 woningcorporaties. Het energiebedrijf focust zich op lagere energiekosten voor haar huurders. Daarbij wordt de duurzaamheidsdoelstelling ook niet vergeten. Zo leveren zij 100% groene stroom aan hun klanten. Consumenten krijgen daarbij hulp om te besparen op de CO2 uitstoot. Bespaartips om de energiekosten te kunnen verlagen horen daar ook bij.

Welke energiecontracten kunt u kiezen bij WoonEnergie?

WoonEnergie biedt energiecontacten aan met looptijden van 1 en 3 jaar. Ook is er een standaard modelcontract te kiezen. Wilt u toch liever gaan voor flexibiliteit? Dan is er tevens een energiecontract met variabel tarief waarbij de looptijd onbepaald is. Het energiebedrijf beloofd lage tarieven vergelijk deze tarieven ook even met de rest van het aanbod. U kunt dan in alle rust overwegen om te blijven bij WoonEnergie of om over te stappen. De energievergelijker van EnergieVergelijking.nl biedt in dit geval uitkomst.

Robin Energie kon groei klantenbestand niet bijbenen

Robin Energie had een klantenbestand van 40.000 klanten. Naar alle waarschijnlijkheid is een nieuw facturatie systeem het energiebedrijf fataal geworden. Daarop vroeg de belastingdienst het faillissement aan. Robin Energie zag het klantenbestand twee jaar terug enorm toenemen. Het energiebedrijf kon de snelle groei wat betreft de facturatie waarschijnlijk niet bijbenen. Andere oorzaken zoals wanbetalende klanten kunnen een energiebedrijf ook schaden. Dit overkwam EnergieFlex vorig jaar nog.

Blijven of opstappen?

Het blijft voor een energiebedrijf natuurlijk wrang als het omvalt. Voor de consument zijn er genoeg mogelijkheden om over te stappen. Vaak vertrekken consumenten alsnog ondanks dat er een nieuwe energieleverancier is die de levering overneemt. Het staat een ieder natuurlijk ook vrij om op te stappen. Toch kan het aanbod van de nieuwe energieleverancier voordelig zijn, neem dit aanbod dan ook goed door. Als u erna toch besluit om te niet te bijven dan stapt u gewoon over.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo