Klantenservice van energieleverancier presteert middelmatig

De Consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar de prestatie van de klantenservice van verschillende energieleveranciers, hieruit bleek dat ze middelmatig presteren. 

De klantenservice blijkt in de praktijk niet alle vragen te kunnen beantwoorden. Ook blijkt dat klanten geruime tijd moeten wachten eer ze aan de beurt zijn. Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat de klantenservice veelal niet de vragen over zonnepanelen kon beantwoorden. Het aandeel in gebruikers van zonnepanelen is enorm toegenomen, maar in de praktijk blijkt dat een klantenservice van de desbetreffende energieleverancier moeite heeft met het uitleggen van het saldeer bedrag en het terugleveren van energie.

Verschil in tarieven voor salderen zorgt voor verwarring

Iedere energieleverancier hanteert andere tarieven hanteert voor het terugleveren van energie. Hierbij word de door uw zonnepanelen opgewekte stroom teruggeleverd aan het energienet. Uw energieleverancier verrekend dit vervolgens met haar eigen energie die zij u leveren. Dat noemt men salderen. Salderen gebeurt wanneer u meer energie verbruikt dan uw zonnepanelen kunnen voorzien in uw eigen energiebehoefte . Salderen is daarom de aftreksom in het verschil in wat u zelf opwekt verrekend met wat u daadwerkelijk afneemt van de energieleverancier.

De huidige vergelijking bij EnergieVergelijking.nl is helaas nog niet ingesteld voor gebruikers van zonnepanelen en windenergie. Wij vergelijken namelijk alleen de energietarieven voor particulieren die energie afnemen dus niet voor terugleveraars. Als een van de grootste vergelijkingssites in energietarieven krijgen we geregeld vragen over salderen en de tarieven voor het terugleveren van energie. Wij moeten de klant dan doorverwijzen naar de energieleverancier zelf omdat zij het beste hierop antwoord kunnen geven, aangezien zij de zonnepanelen aanbieden.

De energieleveranciers die beneden de maat scoorden in het onderzoek waren Oxxio en Electrabel. United Consumers daarentegen kwam eruit met een voldoende van 7,3.

Welke energieleverancier is de goedkoopste?

Met onze energievergelijking kunt u gemakkelijk uitvinden welke energieleverancier de goedkoopste is. Start met energie vergelijken en bereken de kosten bij alle leveranciers. Wij laten u direct zien welke de goedkoopste is op basis van uw persoonlijke situatie en voorkeuren. U kunt direct besparen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken