Klopt het dat de energiekosten lager uitvallen?

Energieleveranciers hebben al aangegeven dat er minder gas is verbruikt. Dit zien ze omdat zij natuurlijk de partij zijn die energie en gas leveren. En dat kan ook wel kloppen want het is lang niet zou koud geweest als in eerste instantie verwacht werd. Klopt het echt dat de energiekosten in 2020 lager uitvallen? Als u door dit milde weer minder lang de verwarming heeft aangezet dan kan dat kloppen. We hebben immers vrij ”warme” temperaturen genoten. Toegegeven het is wel een druilerige winter tot nu toe. Regen en nog eens regen waar wij mee te maken hebben.

Klopt het echt dat de energiekosten lager uitvallen?

Als u een slimme meter heeft dan stuurt de energieleverancier u regelmatig een overzicht van uw verbruik. Dit kunt u bekijken en zien of u daadwerkelijk minder aan gas heeft verbruikt. Mocht dat zo zijn dan kunt u ervan uitgaan dat uw jaarrekening voor 2020 goedkoper wordt. Wij durven nooit met stelligheid te zeggen dat deze ook echt goedkoper zal worden. Want wij hebben immers geen inzicht in het persoonlijke verbruik. Heeft u al die tijd bespaart en de thermostaat ook lager gezet dan is dit alleen maar winst.

Leveringsprijzen voor gas lager door uitbraak Corona virus

Omdat het Corona virus is uitgebroken zorgt dit voor een mineur stemming op de oliemarkt. Daardoor worden de gasprijzen wel lager. Want de gasprijzen zijn gekoppeld aan de olieprijzen. Daar doen consumenten dit jaar hun voordeel dus mee. Energieleveranciers hebben dit dan ook bevestigd dat het Corona virus zorgt voor lagere gasprijzen. Wat ook nog erbij komt is de korting op de energiebelasting. In vergelijking met 2019 betalen huishoudens dus een stuk minder. Enerzijds zijn er wel stijgingen. Want de energiebelasting op gas stijgt elk jaar, maar ook de Opslag Duurzame Energie stijgt mee.

Het CBS concludeert uit een onderzoek dat huishoudens minder zijn gaan verbruiken. En die groep profiteert het meeste van de lagere energiekosten.

Zo worden eventuele stijgingen weer gecompenseerd omdat men minder verbruikt. In een eerder artikel op Power.nl beschreven we al hoe je je energiekosten met huishoudelijke apparaten kunt verlagen. Hierin staan tips over hoe het verbruik verlaagt kan worden. Hoe dan ook u kunt uw energiekosten het beste verlagen door hiermee thuis aan de slag te gaan.

Behaal voordeel dankzij deze zachte winter

Maak zoveel mogelijk gebruik van de zachte temperaturen. En zet dus de thermostaat vooral niet hoger dan normaal. Koud hoeven we het niet te hebben. Inzicht is gewoon belangrijk, want dan valt het sneller op als u wel meer heeft verbruikt dan normaal. Nu is het niet zo dat er moet worden ingeleverd op comfort. Dat zeker niet, maar alle kleine beetjes helpen. Niet alleen het gasverbruik valt daar onder. Ook het stroomverbruik kan best een beetje minder. We laten maar wat vaak de stekkers in het contact zitten. Puur gemakzucht maar onnodig betalen voor stroom omdat we de stekkers er niet uithalen is zonde.

Profiteren van de lage gasprijzen?

Wilt u ook profiteren van de lagere gasprijzen? Vergelijk dan samen met Power.nl de energiekosten. Bekijk welke energieleveranciers de hoogste kortingen bieden. Lang zoeken is niet nodig want de energievergelijker laat u direct zien wie de goedkoopste energieleverancier is. De goedkopere gasprijzen leveren een mooi voordeel op. Energie vergelijken is gratis en kost enkel een paar minuten van uw tijd.

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart