Koop ik een laptop of een desktop computer?

U denkt er over na om een nieuwe computer aan te schaffen. En het aanbod is groot. Want misschien vraagt u zich wel af: Koop ik een laptop of een desktop computer? Feit blijft wel dat een desktop computer nog altijd sneller is dan de gemiddelde laptop. Vooral als u belangrijke programma’s nodig heeft kan de Desktop een betere optie zijn. Misschien bent u wel fotograaf of maakt u graag prachtige foto’s, in dat geval is een desktop ook beter.

Koop ik een laptop of een desktop computer?

Want een desktop computer kan zwaardere processen draaien en is dus geschikt voor consumenten die intensief gebruik maken van de computer. Een desktop presteert dus in bijna alle gevallen beter. De aansluitpoorten op een desktop zijn uitgebreider. Ze zijn altijd wel voorzien van HDMI poort, een DVI uitgang. Ook kan men er twee beeldschermen op aansluiten. Ideaal voor het bewerken van producten en programma’s. Of voor het bewerken van die prachtige foto’s. Zo is de opslag capaciteit ook veel groter bij de desktop.

Verschillende poorten op de computer

De gangbare poorten bij een desktop zijn naast HDMI en DVI, ook USB, ethernet. Een HDMI poort is bedoeld voor de videokaart en met de HDMI kunt u beelden naar de monitor brengen. De DVI is bedoeld voor het doorvoeren van het video signaal tussen computer en uw monitor. Maar in de meeste gevallen gebruikt men daar de HDMI en displayport voor. Een computer heeft vaak 2 tot 3 USB poorten. Voor de oudere pc was dat USB 2.0 maar de nieuwe desktop is al voorzien van USB 3.1. En uiteraard mag de audio aansluiting ook niet ontbreken.

Wordt het een laptop of een desktop computer?

Maar goed dit artikel gaat over de vraag: Koop ik een laptop of een desktop computer. Als u niet heel veel doet met de computer dan kan een laptop geschikter zijn. Deze neemt niet heel veel ruimte in. En de laptop kunt u snel weer dichtklappen en weg leggen. Dat is met een desktop niet zo. Het is ook zo met een laptop dat u wel beschikken kunt over uitbreidingsmogelijkheden. We zien ook vaak dat er op de laptop een extern toetsenbord wordt aangesloten. En dat geldt ook voor de externe muis en monitor.

De kosten kunnen verschillen

De prijzen van een desktop kunnen uiteen lopen. Want we letten vaak ook op het werkgeheugen en de SSD. De SSD bepaalt de snelheid van uw computer. Daarom kopen consumenten nog altijd wel een duurdere laptop. Zo kan er bij Windows computers en laptops gekozen worden tussen Intel Pentium en een Celeron Processor. Beide processoren zijn geschikt voor het basis gebruik. En komen we tegen in zowel desktop als laptop. Gaat u voor meer prestaties? Dan kunt u uitkijken naar een Intel core i7 processor, deze kunnen veel meer.

Laptop geschikte keuze voor basis gebruik

Als u niet heel veel verstand heeft van computers en gewoon een beetje wilt surfen. Dan kunt u altijd gaan voor een middenklasse laptop. De desktop kan handig zijn voor schoolgaande kinderen, maar als het beperkt blijft tot werken met Word en een beetje surfen. Dan ook kan de laptop een goede keuze zijn. Gevorderden die veel verstand hebben van een computer gaan vaak voor een desktop. Ook voor mensen die regelmatig thuis werken zullen die keuze maken voor een desktop.

Welk besturingssysteem Windows of Apple?

Waar er ook nog verschil is in computers en dat geldt voor zowel laptop als desktop is, kiest u voor een computer dat draait op besturingssysteem windows of Apple? Want gevorderden die hun weg wel weten met een computer kunnen ook gaan voor een iMac of Macbook. Maar de aanschafprijs ligt dan vaker wel hoger. De computers van Apple staan erom bekend dat ze een hoge standaard hebben. Let wel wij hebben geen persoonlijke deal met Windows of Apple. We leggen de verschillende producten voor u uit. Een Apple computer is duurder omdat Apple veel tijd en geld steekt in het ontwerpen van hun producten.

Verschil in gebruikerservaringen doet Apple liefhebber sneller een iMac of Macbook kopen

Daarom zult u ook wel opmerken als u de producten van Apple met Windows vergelijkt dat een Apple duurder is. Een iMac desktop of laptop kost u dan al veel meer. Een leek op het gebied van computers zal dus niet snel gaan voor een iMac of Macbook. Een Apple product is zo gebouwd dat ze ook niet echt aan te passen zijn. Dus u kunt moeilijker onderdelen vervangen zoals dat bij een Windows computer wel kan. Daar staat wel tegenover dat een iMac, Macbook of iPad weinig opstart problemen kent. Of problemen zoals met software en of foutmeldingen krijgt. Daarmee zeggen we niet dat er nooit iets aan kan mankeren bij een Apple product.

Want elk elektronisch product kan een defect oplopen. Een Apple product zal in eerste instantie gekocht worden door een kenner. Die heeft er al eerder mee gewerkt en is er aan gewend.

Gaat u voor desktop dan kunt u op Power.nl desktop computers vergelijken. En gaat u liever voor een laptop? Dan ook kunt u laptop computers met elkaar vergelijken op onze website.

 

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart