Kosten energierekening in 2018 weer hoger

De Telegraaf schrijft dat onze energierekening in 2018 weer hoger wordt. Dit heeft te maken met de verhoging van de ODE en de energiebelasting. De stijging zal zo’n 12% bedragen waardoor de energierekening circa 67 euro duurder wordt. De Opslag Duurzame Energie wordt verhoogd om energiebesparende maatregelingen te financieren. De energiebelasting zal gaan stijgen om de tarieven te kunnen financieren voor stadsverwarming uitbreidingen.

Verhoging energiebelasting en ODE worden gebruikt voor financiering subsidie’s

Het gaat hierbij om een uitbreiding van de stadsverwarmingsregeling. Installaties die warmte opwekken met biomassa in vaste of vloeibare vorm. Deze zullen gebruik kunnen maken van een voordelig belastingtarief. De verhoging van de energiebelasting wordt in 2018 ook gebruikt voor de energieprestatie regeling in de huursector. Huurwoningen kunnen op deze manier verbouwd worden naar een energie efficiënte woning. De energiebelasting zou volgens afspraak voor de komende twee jaar verhoogd worden.

Energiebelasting tijdelijk verhoogd

De energiebelasting wordt dus met 200 miljoen verhoogd om de subsidie’s te kunnen financieren. Voor huishoudens betekent dit dat zij meer gaan betalen voor hun energiekosten. Omdat de ODE afhankelijk is van wat u precies verbruikt is het juist aan te raden te beginnen met besparen. U betaalt immers ODE over elke kilowattuur stroom en kubieke meter gas.  Uiteindelijk zal de ODE de komende jaren flink hoger worden. En de consument moet daaraan meebetalen. De ODE is nodig voor de subsidiepot en wij als huishoudens betalen daar de helft aan mee.

Opslag Duurzame Energie wordt nog veel hoger

Ook al besparen we veel op stroom en gas de overheid zal aan de afspraken uit het Energieakkoord moeten voldoen. Ze hebben in het Energieakkoord alvast de hoogte van de bedragen vastgelegd. In 2023 moet de Opslag Duurzame Energie dan ook 2.5 miljard euro gaan opbrengen. En ondanks het feit dat we besparen en verduurzamen de subsidiepot moet toch gevuld worden. Minister Kamp verwacht dat de verhoging de huishoudens nog meer stimuleert om te gaan besparen.

Kosten energierekening in 2018 hoger mits u start met besparen

De kosten voor onze energierekening zullen met circa 60 tot 70 euro hoger worden. Om deze kosten zoveel mogelijk te drukken moet u dus denken om uw gas en stroomverbruik. Lees eens de energie bespaartips om te bekijken waar er zoveel mogelijk bespaard kan worden. De simpele tip zoals lampen vervangen voor spaarlampen levert al €50 per jaar op. En dat is nog maar het begin.

Energie besparen en uw energierekening verlagen?

Met energie besparen kunt u uw verbruik terugdringen. Op deze wijze kunt u minimaal €100 per jaar overhouden. En met opnieuw energie vergelijken en de goedkoopste energieleverancier kiezen nog meer. Bent u onlangs nog gewisseld van energieleverancier? Of is dat alweer een poosje geleden? Als dat laatste het geval is dan kunt u geld besparen. Door alle energie aanbiedingen te vergelijken kunt u de kosten berekenen. Met een energievergelijking op maat vindt u direct uit wie de goedkoopste is. Wilt u graag uw energiekosten verlagen?

 

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken