Kosten voor zonne-energie Australië de pan uit gerezen

solarpanel-australia

De kosten voor de installatie en het onderhouden van zonne-energie van meer dan 1 mln Australische huishoudens wegen niet op tegen de financiële voordelen ervan.

Wanneer subsidie’s opraken dan betaalt de consument

Tegen de tijd dat de Federale overheid zijn subsidie’s stopzet zullen huishoudens zonder zonne-energie moeten meebetalen hieraan. Dit kwam voort uit een rapport van het Grattan Instituut, het instituut zegt verder dat de overheid niet huishoudelijke subsidie’s had moeten verlenen maar zich meer had moeten richten op commerciële zonne-energie op grotere schaal. Dan waren de kosten veel lager geweest.

Australië heeft hoogste aandeel in zonnepanelen installatie’s

Door de verstrekte subsidie’s heeft Australië het hoogste percentage aan geïnstalleerde zonne-energie. Het rapport laat ook zien dat de kosten voor huishoudelijke zonnepanelen installatie’s 18 biljoen dollar bedroegen, terwijl de de besparing op de emissies in koolstofdioxide, CO2 , en het verminderen van het gebruik van fossiele brandstoffen maar 9 biljoen dollar bedroegen.

Zonnepanelen Australië worden goedkoper

De aanschaf van zonnepanelen in Australië behoeft geen subsidie’s meer omdat ook hier de aanschafkosten ervan zullen dalen. De overheid richt zich nu op andere plannen maar het instituut zegt wel dat het aandeel in zonne-energie juist niet teruggeschroefd hoeft te worden op kleinere schaal, maar vereist een andere aanpak.

Bron: RenewEconomy

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken