Kosten windenergie veel hoger in werkelijkheid

logo duurzaam

Een groep wetenschappers heeft een brandbrief aan Minister Henk Kamp en de Algemene Rekenkamer geschreven, in deze brief laten zij weten dat de kosten van nieuwe windmolens zal oplopen in de miljarden. In het energieakkoord werd berekend dat er 3,7 mrd nodig is, maar volgens de wetenschappers zal dit oplopen tot ruim 19 mrd.

Een nadelig verschil van 15 miljard

De geraamde kosten komen niet overeen met wat de wetenschappers berekend hebben en dit geven zij ook aan in de brief. Tevens verwachten zij dat de opbrengst veel lager zal zijn dan in eerste instantie werd berekend. Zij vinden dat de Sociaal Economische Raad de informatie van het ECN te klakkeloos heeft aangenomen. Zij stellen ook dat de winstmarge van een windmolen geen 40 procent is, maar veel lager.Diezelfde 40% komt terug in de stijging van de kosten eens in de vijf jaar. Met het aangenomen optimistische beeld kost het 15 mrd euro meer over de komende tien jaar. Met alle gevolgen van dien drijft het de energieprijzen dus alleen maar op.

Prijzen van windenergie vergelijken

Bent u voornemens om windenergie af te gaan nemen? en wilt u duurzamer gaan consumeren? Start dan onze energievergelijker en doe de check. Wij tonen u het meest overzichtelijke aanbod van alle leveranciers die windenergie aanbieden op Power.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken