Lagere energiekosten door relatief warme winter

woning verwarmenWe hebben te maken met lagere energiekosten door relatief warme winter. En dat klopt ook wel want de temperaturen liggen hoger dan normaal. Daardoor hoeven huishoudens minder hard te stoken. Energieleverancier Essent geeft al aan dat ze merken dat er minder gas wordt verbruikt. Het gaat hierbij om circa 40 kubieke meter aardgas dat minder is verbruikt. Zij hebben dit berekend over de maand december. En omdat de temperaturen blijven aanhouden zorgt dat waarschijnlijk voor nog meer besparing.

Gemiddelde temperatuur ligt hoger in januari 2020

De zachte temperaturen voor deze tijd van het jaar zijn vooral te merken in het zuiden van Nederland. Maar overal zien we hogere temperaturen dan normaliter het geval is. Wel is deze winter vooral natter dan de voorgaande winter. De huidige gasprijs ligt op 0.81 cent per kubieke meter. Vorig jaar was de winter ook vrij zacht. En konden consumenten ook besparen op hun gaskosten. In de maand oktober van 2018 was het nog vrij warm. De gemiddelde temperatuur voor januari ligt op 3 graden. Tot nu toe hebben we het nog niet erg koud gehad.

Lagere energiekosten door relatief warme winter

De lagere energiekosten door relatief warme winters is natuurlijk goed voor onze portemonnee. Desondanks zijn de gastarieven vrij hoog. De besparing dankzij de winter ligt nu op zo’n €30. En als deze temperaturen aanhouden dan kan de consument nog meer besparen. Hogere temperaturen  hebben dus een gunstige invloed op uw energierekening. En men kan maatregelen nemen door nog meer gas te besparen. Bent u iemand die het snel koud heeft? Dan kunt u een lekker warm vest en pantoffels dragen. Dan hoeft u de thermostaat ook niet hoger te zetten.

Houdt u zelf warm met dekens

Wanneer we stil zitten op de bank kan die warme plaid ook al voldoende helpen. Daarmee gaan we automatisch al bewuster om met ons gasverbruik. Een te warme ruimte maakt de meesten onder ons gauw moe. Daardoor krijgen we minder zin om iets te ondernemen. Een warme mok thee verwarmd ons immers ook. Heeft u thuis te maken met tocht? Loop uw ramen en deuren eens na. Voelt u kou bij kieren? Dan kunt u tochtstrippen plaatsen. Ook hiermee kunt u lagere energiekosten door een relatief warme winter nog meer verlagen.

Het blijft raar klinken, maar toch is het open zetten van een raam s’nachts verstandig. Uw woning wordt dan voorzien van verse lucht en vervuilde lucht verlaat de woning. En het zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid in balans blijft. Vochtige lucht verwarmen kost meer gas. Wij weten niet of u de slaapkamer overdag verwarmt. Maar eigenlijk is dat niet nodig. U slaapt immers onder een fijn warm dekbed. Als u dus uw verwarming in de slaapkamer uitzet dan kan dit ook veel gas schelen. Hoe minder radiatoren aan staan des te hoger de besparing op gas.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo