Leegstandstarief aanvragen in verband met Corona?

Nu het Corona virus rondwaart hebben veel ondernemers hun pand moeten sluiten. En de kosten voor energie en gas gaan gewoon door. Dan kunt u het leegstandstarief aanvragen in verband met Corona. U kunt gewoon aangeven dat uw pand tijdelijk niet gebruikt wordt. U verbruikt immers amper energie en gas. Hiermee kunt u de kosten dus flink verlagen. De Corona crisis kent even geen tijd, en niemand weet hoe lang dit gaat duren.

Het leegstandstarief is dus bedoeld voor panden die leeg staan. Vanaf dat moment zult als u het leegstandscontract aangevraagd heeft geen voorschotnota meer ontvangen. Er zal een eindafrekening komen wanneer de leegstand dus weer beëindigd wordt.

Let op: Leegstandstarief verschilt per energiebedrijf. De één vraagt er meer voor dan de andere.

Leegstandstarief aanvragen in verband met Corona?

Bel met uw huidige energiebedrijf en geef aan dat uw pand tijdelijk leeg staat. U gaat dan een leegstandscontract aan. De kosten variëren overigens wel per energiebedrijf. Vooral voor ZZP’ers en kleine ondernemers kan dit tijdelijk wat ademruimte geven. Het leegstandscontract kost u per maand het minimale termijnbedrag. De looptijd is flexibel. Zodra u uw pand weer fulltime gaat gebruiken geeft u dit door aan het energiebedrijf.

Het leegstandscontract is flexibel dus u hoeft geen doorlopend contract af te sluiten

U bent dus niet verplicht om hiervoor een doorlopend contract af te sluiten. Het kan ook online aangevraagd worden dus dat is wel zo makkelijk. Overleg ook met uw energiebedrijf wat de beste optie is. Want als de stroomaansluiting groot is omdat u grootverbruiker bent dan liggen de vaste kosten vaak hoger. Zorg er dan voor dat uw minimale leegstandstarief niet te laag ligt.

Zet uw minimum leegstandstarief niet te laag

Elk pand dat leeg staat verbruikt nu eenmaal wel iets aan energie en gas. Dus zet het bedrag dus nooit te laag. Daarom geven we ook aan dat u dit het beste even met uw energiebedrijf kunt overleggen. Heeft uw pand met stadswarmte te maken? Dan kunt u via mijnaansluiting.nl de warmte voor een flexibele periode stopzetten. Bent u zelf geen eigenaar? Vraag dan de eigenaar of hij/zij dit wil doen. Wel is het zo dat het tijdelijk afsluiten van warmte kosten met zich meebrengt. Vraag dit ook even na. Overigens het her aansluiten is gratis.

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart