Leveringszekerheid

Leveringszekerheid betekent dat Nederland genoeg aanbod van stroom en gas heeft. En deze stabiel is. Je kunt dan spreken van een solide leveringszekerheid. Nederland heeft een solide levering voor gas zelfs zit Nederland boven de norm met 162%. De ACM houdt de gegevens over de leveringszekerheid bij.

Leveringszekerheid in Nederland is erg betrouwbaar

Punten waar naar wordt gekeken bij de leveringszekerheid is hoe vaak er stroomuitval of gasuitval is. Dat houdt in dat wij in Nederland maar met een aantal minuten per jaar zonder energie of gas zitten. TenneT moet ervoor zorgen dat wij een betrouwbare levering krijgen. Daarbij moet dat tegen een schappelijke prijs zijn.

TenneT en netbeheerders werken aan een stabiel netwerk

TenneT werkt daarvoor samen met de regionale netbeheerders. Zij moeten storingen oplossen. Op die manier ondervinden wij zo min mogelijk hinder van een eventuele storing. Stel u krijgt te maken met een storing, dan moet u eerst uitzoeken of deze door u zelf veroorzaakt kan zijn. Dus check bij de buren of zij ook zonder gas of elektriciteit zitten. Zo kunt u uitsluiten dat de storing niet bij u in de meterkast of elders ontstaan is.

Zelf een elektriciteit of gas storing veroorzaakt?

Als u bijvoorbeeld in de tuin bezig bent met schoffelen, dan kan het voorkomen dat u iets in de grond heeft geraakt. In dat geval kunt u de veroorzaker zijn van de storing. Neem in dat geval zo spoedig mogelijk contact op met uw netbeheerder. Komt het probleem niet vanuit uw woning alleen? Dan kunt u online controleren op de pagina van de netbeheerder of er een storing is.

Power.nl
Logo