Maxima overhandigt TexelEnergie de Koning Willem 1 plaquette

logo texel

Energieleverancier TexelEnergie heeft van Maxima de Koning Willem 1 plaquette overhandigt gekregen. Zij ontvingen deze plaquette omdat ze een duurzame onderneming voeren. De Koning Willem 1 prijs is een ondernemersprijs en staat hoog aangeschreven.

TexelEnergie voorziet het eiland Texel van groene energie sinds 2007 sinds zijn oprichting. Zij streven ernaar om in 2020 geheel in hun eigen energiebehoefte te kunnen voorzien. De energieleverancier heeft verscheidene projecten lopen op het gebied van duurzaamheid, waaronder een grote zonneweide die 3200 zonnepanelen moet herbergen. De opbrengsten uit hun energie investeren zij steeds weer in het bedrijf. Ook worden er energiemeters aangeboden, en zijn er biovergistingsprojecten.

De andere genomineerden die in andere categorieen gewonnen hebben zijn: FrieslandCampina N.V in de categorie Groot bedrijf, en KOTUG International B.V in de categorie MKB. De prijs word één keer in de twee jaar overhandigt. Het bedrijf Norm-teq uit Hengelo won de Koning Willem 1 in 2012.

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken