Meer sporten of minder eten

Meer sporten of minder eten? Wat is effectiever?

Veel mensen willen graag afvallen. Dat valt echter niet altijd mee. Soms is de verleiding wel erg groot om gedurende de avonduren nog wat te snacken. Ook hebben we niet altijd even veel zin om te gaan sporten. Wat is effectiever: meer sporten of minder eten? We vertellen het graag in dit artikel.

Eten is de belangrijkste factor

Iedereen weet dat sporten en gezond eten belangrijk is, maar wat toont onderzoek aan? Is meer sporten of minder eten belangrijker? Uit zes studies is gebleken dat gezond eten de belangrijkste factor is.

Sporten zorgt ook voor meer trek

Als je gesport hebt, zal je ook merken dat je daarna trek hebt. Immers heb je veel calorie├źn verbrand en energie verbruikt. Uit een andere studie is gebleken, dat mensen die veel sporten ook meer behoefte hadden aan eten. Extra inspanning zorgt er dus ook voor dat je meer trek hebt.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je je sportschoolabonnement direct moet opzeggen. Bewegen is namelijk ontzettend belangrijk. Je voedingspatroon is daarentegen nog iets belangrijker. Als je sport en beweging goed met elkaar kunt combineren, is dat natuurlijk hetgeen dat de voorkeur heeft.

Op zich klinkt dat verhaal ook niet onlogisch: in een paar minuten kan je gemakkelijk enkele honderden calorie├źn eten. Echter is het niet zo eenvoudig om dit er weer vanaf te sporten. Om die reden is gezond eten dus bijzonder belangrijk.

Sport regelmatig

Regelmatig sporten is echter ontzettend belangrijk voor je gezondheid. Meer sporten of minder eten? Zorg er gewoon voor dat je beweegt! Je zorgt namelijk voor een betere spieropbouw als je regelmatig sport. Ook is een workout goed voor je botten, je hart, je nachtrust en je mentale gezondheid.

Zorg voor goede sportkleding

Goede sportkleding is ontzettend belangrijk. Zorg er daarom voor dat je dit in huis haalt. Bekijk ons overzicht met sportartikelen en bespaar op je volgende sportieve aankopen!

Een reactie plaatsen