Meldpunt voor huurachterstand door Coronacrisis

Er is sinds kort een Meldpunt voor huurachterstand door Coronacrisis. De Nederlandse woonbond riep hier al eerder toe op. Zij zagen al vele huurders in de knel komen met hun huurbetalingen. En willen graag een spoedwet  waarmee er een verbod komt op huisuitzettingen. Tevens wilden ze dat de huur tijdelijk bevroren kon worden. Het Ministerie van Binnenlandse zaken heeft nu het meldpunt geopend.

Huurachterstand? Neem contact op met de verhuurder!

Elke huurder die dankzij de Coronacrisis de huur niet meer kan voldoen zal daarvoor naar de verhuurder of woningbouwcorporatie moeten stappen. Zij zijn in veel gevallen hun baan kwijt en daarmee dus hun inkomsten. In de maand mei alleen al melden zich duizenden huurders bij hun woningcorporatie. De hoop ligt op coulance vanuit de verhuurder naar de huurders toe.

Veel ondernemers met eigen zaak kampen ook met huurachterstanden

Ondernemers kampen ook met huurachterstanden. Vooral horeca gelegenheden hebben te kampen met betalingsachterstanden van hun huur. Of men nu een eigen zaak heeft of niet, getroffen door de Coronacrisis worden velen. En dan is het enorm zuur dat men geen geld heeft om de huur te voldoen. Laat staan dat er een dreiging ontstaat waardoor je je huis uitgezet kan worden. Dat geeft enorm veel stress en onzekerheid. En omdat de huur ook nog eens verhoogd wordt op 1 juli zal de onzekerheid alleen maar toenemen.

Meldpunt voor huurachterstand door Corona

Het meldpunt kan via internet bezocht worden of er kan gebeld worden naar een speciaal telefoonnummer 070 – 375 4300. Vooralsnog wordt er een registratie gemaakt zodat het Ministerie kan bekijken hoe groot de huurachterstanden zijn. Op basis daarvan kan de overheid in actie komen. Er werd eerder al gevraagd om de opkomende huurverhoging niet te laten doorgaan. De Minister gaf hier geen gehoor aan. Degenen die in de problemen komen met hun huur zouden een opschorting kunnen krijgen of de huur wordt tijdelijk verlaagd. Maar niets ligt vast en is zeker.

Registratie huurachterstand is bedoeld om de situatie in kaart te brengen en alleen dat!

De registratie bij de huurcommissie garandeert dus geen hulp en is geen procedure. Het is puur en alleen bedoeld om de situatie in kaart te brengen. Degenen die in de financiële problemen zijn gekomen door de Coronacrisis dienen dus nog altijd contact te zoeken met hun verhuurder. In het ergste geval kan men een beroep proberen te doen op het aanvragen van een bijstandsuitkering.

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart