Met het openbaar vervoer reizen? Dan heb je een mondkapje nodig

Moet je dagelijks met het openbaar vervoer reizen? Dan heb je een mondkapje nodig. De overheid stelt dit nu verplicht en in vele landen rondom Nederland is het zelfs verplicht in winkels. Ga je een dag shoppen in België bijvoorbeeld dan dien je in de winkels dus een mondkapje te dragen. Ook wanneer je een restaurant betreedt zal dit moeten. Doe je dit niet dan loop je zelfs risico op een boete. Deze bedraagt in België al €250 en dat is natuurlijk zonde van het geld. 

Met het openbaar vervoer reizen? Dan heb je een mondkapje nodig

In Nederland dienen we de mondkapjes te dragen wanneer we de trein of bus pakken. Je kunt wegwerp mondkapjes kopen of de wasbare variant. Toen Corona net was uitgebroken toen waren er amper mondkapjes te koop. Dat is nu wel anders, winkels spelen er op in door ze nu in hun voorraad op te nemen. Ook kun je ze online kopen. Als je elke dag met het openbaar vervoer moet reizen dan kan een wasbare mondkap misschien geschikter zijn. Het hangt er maar net vanaf wat je zelf het meest prettigst vind. Een wasbaar mondkapje kun je op hoge temperatuur wassen om jezelf ervan te overtuigen dat eventuele bacteriën verdwenen zijn.

Voor kinderen tot 3 jaar oud geen mondkapje nodig

Prettig is het niet voor de meesten, want men ervaart toch wel een beklemmend gevoel. Maar het zal nu eenmaal moeten en het is verplicht gesteld. Voor kleintjes onder de drie jaar oud is een mondkapje niet verplicht en ook niet geschikt. De ouders in kwestie kunnen het kindje zo goed mogelijk afdekken om besmetting te voorkomen. Men kan zelf zijn eigen mondkapje maken daarvoor zijn er op internet voldoende voorbeelden beschikbaar. Ben je niet handig met naald en draad of een naaimachine dan loont het natuurlijk om een mondkapje aan te schaffen. Elke drogist, supermarkt of bouwmarkt verkoopt wel mondkapjes. De prijzen verschillen wel dus je kunt daar op letten en vergelijken.

Wasbare mondkapjes of wegwerp mondkapjes kun je ook bestellen op Bol.com.

Mondkapje beschermd niet tegen het Coronavirus

Het is helaas niet zo dat een mondkapje beschermt tegen het Corona virus. Het mondkapje beschermd enkel de mensen om je heen. Daarbij moet je het wel goed gebruiken en opzetten. Dit hoort nu eenmaal bij de opgestelde hygiëne maatregelen. De overheid ziet dan ook het liefst dat men geen medische mondkapjes aanschaft en draagt. Dit is omdat de medische mondkapjes dan beschikbaar blijven voor het zorgpersoneel. De berichten rondom het gebruik van mondkapjes is vooralsnog steeds verwarrend. Er wordt op gehamerd dat het een schijnveiligheid brengt maar dat het niet beschermd tegen het Corona virus. Consumenten dienen buiten zich nog steeds aan de 1,5 meter afstand te houden.

Na versoepeling toch meer besmettingen geconstateerd

Het blijkt na de versoepelingen dat steeds minder consumenten zich eraan houden. Supermarkten ervaren dit vooral. En zien consumenten zonder karretje of mandje naar binnen gaan. Het schijnt wel dat wanneer men een mondkapje draagt dat anderen om hun heen afstand houden. Zij denken automatisch bij het zien van een mondkapje dat de drager misschien het virus bij zich draagt. Doordat consumenten meer vrijheden kregen zijn het aantal besmettingen toch toegenomen. Vooral in de landen in het mediterraanse gebied lopen de besmettingen op. Daarom zijn sommige landen toch weer terug op code oranje.

De vakantie tijd is begonnen en velen willen toch graag op vakantie. Veel Nederlanders doen dit in eigen land. Maar er zijn er ook die toch een kansje wagen in het buitenland. Met het terugdraaien van de versoepelingen in andere landen brengt dat ook weer stress met zich mee. Want toeristen willen natuurlijk niet vast komen te zitten op hun vakantiebestemming. Het beste is eigenlijk om gewoon dicht bij huis te blijven en alles rustig af te wachten. Totdat er een geschikt vaccin is blijft alles rondom het Corona virus erg onzeker.

Power.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart