Mijn energieleverancier gaat failliet wat kan ik doen?

Mijn energieleverancier gaat failliet wat kan ik doen? Ten eerste: maakt u zich geen zorgen over de levering. Deze wordt altijd eerst voortgezet door de netbeheerder en erna door een noodleverancier. Dit is zo vastgelegd in de wet om afnemers van energie en gas te beschermen. Er wordt een overgangsperiode vastgesteld na het faillissement. U mag in die periode nog niet overstappen.

Wacht geduldig af totdat er meer duidelijk is

Er wordt gezocht naar een energieleverancier die de bestaande klanten kan overnemen. Soms is dit niet mogelijk en worden er meerdere energieleveranciers gezocht om de klanten bij onder te kunnen brengen. Er zal contact gezocht worden met u en u krijgt een aanbod om uw energiecontract voort te zetten bij de tijdelijke energieleverancier. Als u hier geen behoefte aan heeft dan mag u overstappen.

Overstappen na de overgangsperiode en uw opzegtermijn van 30 dagen

Overstappen naar een andere energieleverancier betekent ook dat u een opzegtermijn heeft. Dit is dertig dagen pas daarna krijgt u energie en gas geleverd van de nieuwe energieleverancier. In geval van faillissement van de energieleverancier moeten er dus veel zaken uitgezocht worden. Want er zijn klanten die een welkomstkorting tegoed hebben. En de eindafrekening moet opgemaakt worden. Daaruit kan ook blijken dat u geld tegoed heeft.

Mijn energieleverancier gaat failliet wat kan ik doen?

U kunt informatie inwinnen bij het juridisch loket in uw gemeente. Wat zijn uw rechten en plichten ten aanzien van de failliete energieleverancier? Zij kunnen u daar antwoord op geven. De nieuwe energieleverancier zal de tegoeden die u nog ontvangen moet niet aan u uitbetalen. Misschien denkt u: ik betaal mijn voorschotbedrag niet meer, dit mag niet. Wel mag u uw voorschotbedrag verlagen. U krijgt tenslotte nog energie en gas geleverd en daar moest u anders ook voor betalen.

Juridisch advies inwinnen

In eerste instantie dient u uw vragen van financiële aard voor te leggen aan de huidige energieleverancier en de curator. Zij kunnen u het beste van informatie voorzien. Als blijkt dat het geld dat u tegoed heeft niet terugbetaald kan worden? Ga dan langs het juridisch loket. En als u een rechtsbijstandverzekering heeft nog beter. Zij kunnen u juridische hulp verlenen.

Toch maar kiezen voor een andere energieleverancier?

Bent u klaar om toch over te stappen naar een andere energieleverancier? Dat is uw goed recht en het staat u vrij. Vergelijk onafhankelijk de energie aanbiedingen met onze energievergelijker. Met de juiste invoer van uw gegevens laten wij u snel zien bij wie u het goedkoopste uit bent.

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart