Miljoen klanten België betaalt teveel voor groene stroom

energieprijzen jaarafrekening 2015

Volgens CD&V energiespecialist Robrecht Bothuyne betalen circa een miljoen Belgische huishoudens teveel voor groene stroom. Het blijkt dat meerdere leveranciers de klant teveel in rekening brengt, terwijl de energieleveranciers er juist op verdienen.

Oneerlijk winst maken op klanten

De kostprijzen voor groene stroom worden doorberekend aan de klant. Energieleveranciers moeten ieder jaar een hoeveelheid groencertificaat voor duurzame energie indienen bij de VREG. Energieleveranciers wekken die energie zelf op of kopen ze in.

Miljoenen euro’s teveel in rekening gebracht

De VREG heeft over 2013 een rapport samengesteld waar het aantal certificaten in staat vermeld die waren ingediend. Uit die berekening blijkt dat er gezamenlijk 21 miljoen euro teveel word doorberekend. De energieleveranciers die deze kosten doorberekenen zijn oa: EDF , Essent, Eni, Lampiris en Luminus.

Bothuyne vind dat hier wat aan gedaan moet worden, en stelt dat het niet de bedoeling moet zijn dat de energieleveranciers winst maken op deze manier. De VREG is helaas niet bevoegd om wat aan deze situatie op korte termijn te doen.

Bron: Knack.be

Vergelijk duurzame energie en bespaar op uw energienota

Wilt u ook niet teveel betalen voor uw groene stroom? Vergelijk dan alle groene stroom aanbiedingen op EnergieVergelijking.nl. Met Power.nl kunt u de kosten van alle Nederlandse energieleveranciers vergelijken.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken