Minder co2 uitstoot voor stadswarmteverbruikers Nuon

stads- en blokverwarming

Mensen uit de Regio’s Almere, Amsterdam, Arnhem, Nijmegen en Rotterdam die gebruik maken van stadsverwarming hebben vorig jaar de helft minder aan broeikasgassen uitgestoten.

Nuon tevreden met resultaat

Energieleverancier Nuon die stadverwarming bied aan mensen uit de bovengenoemde regios is tevreden met het resultaat. In vergelijking met woningen die voorzien zijn van gasgestookte cv-ketels is dit een mooie reductie. Het aandeel in de broeikasgassen nam af met 177.540 ton. Dat is net zoveel als 1,8 mln zonnepanelen.

CO2 uitstoot in de toekomst nog minder

Nuon denkt dat de CO2 in de toekomst nog verder zal groeien. Op dit moment krijgen 117.000 huishoudens 1800 bedrijven stadsverwarming geleverd van Nuon. Nuon gebruikt de restwarmte van de industrie, de restwarmte word opgeslagen en vervolgens vervoerd naar de woningen, en bedrijven in de nabije omgeving. Die maken gebruik van de restwarmte om zichzelf van warm water en verwarming te kunnen voorzien.

Nuon breid stadsverwarming uit over de steden

De energieleverancier breid haar gebruik van stadsverwarming steeds verder uit, de resultaten zullen in de loop van dit jaar bekend worden. In Diemen word momenteel gebouwd aan de hoogste warmtebuffer van Nederland, deze zal verrijzen nabij de warmte-krachtcentrale die er staat. Vanaf dit punt kan de restwarmte worden gebufferd voor later gebruik.

Bron:Cobouw

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken