Minder groene energie door overschot goedkope kool

WINDENERGY

Uit onderzoek van de Consumentenbond, Greenpeace, Hivos, Natuur & Milieu, WNF en Wise is naar voren gekomen dat energieleveranciers tegenwoordig weer meer energie uit kolen halen. De reden hiervan is dat prijs voor kolen goedkoper is. Het investeren in duurzame energie blijkt een te grote investering.

Nuon en Essent investeren meest in vervuilende energie

Energieleveranciers Nuon en Essent kwamen met een slechte score uit de bus waar het aan kwam op de productie uit groene energie. Vooral de moederbedrijven Vattenfall en RWE halen hun stroom voornamelijk uit kolen. Het levert geld op en het scheelt aan investeringen dat is de voornaamste reden voor de energieleveranciers.

Eneco scoort voldoende

Energieleverancier Eneco kwam nog wel met een voldoende uit de bus waar het groene energie betrof, zij eindigden met een 6.2. Toch heeft Eneco haar ranking wel zien dalen omdat zij minder groene energie inkochten ten opzichte van de voorgaande jaren.

Duurzame energie marktaandeel goed voor 21%

In de stroomranking van de onderzoekende partijen werd er naast duurzaamheid ook gekeken naar de investeringen, productie en inkoop van de soort stroom. Het gemiddelde cijfer van de energieleveranciers bijelkaar zakte van 5.7% naar 5.5%. Vorig jaar werden negen energieleveranciers met een voldoende beloond in 2015 zijn dat er 8. Deze 8 energieleveranciers dragen dus bij aan een duurzaam marktaandeel van 21%.

Essent en Nuon niet eens met de resultaten van het onderzoek

Essent en Nuon stellen dat de stroomranking niet deugdelijk is en wilden geen data meer aanleveren voor het onderzoek. De energieleveranciers zeggen dat de klant nu onjuist word voorgelicht over het duurzame beleid van hun bedrijf.

Bron:Nu.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken