MIT: Biljoenen watts aan zonne-energie onderweg in VS

fotovoltaisch-zonneveld

The Massachusetts Institute of Technology heeft een studie over zonne-energie gedaan, en kwam tot twee conclusie’s: Zonne-energie bied de beste mogelijkheden om op de lange termijn in de energiebehoefte te kunnen voldoen. De invloed van broeikasgassen neemt hierdoor ook af.

Nieuwe structuur ontwikkelen zonne-energie

De centrale focus van de Amerikaanse overheid zou moeten komen te liggen op het bouwen van een structuur om zoveel mogelijk zonne-energie te gaan genereren. De studie laat ook zien dat de focus moet worden verlegd naar nieuwe technieken en voorwaarden om zonne-energie een goede economische optie te laten zijn.

Subsidie voor energie nodig

De overheids subsidieprogramma’s moeten stimulerend werken om zonnepaneel eigenaars te belonen voor de aankoop. Het huidige subsidie systeem verloopt aan het einde van het jaar, en bied momenteel 30% verlaging op de belasting. Wanneer deze verloopt krijgt men nog maar 10% verlaging aan belasting.

Broeikasgassen worden gereduceerd met zonne-energie

De studie van MIT was in eerste instantie bedoeld om de reductie van het broeikasgaseffect te bekijken in combinatie met het gebruik van zonne-energie. Wanneer het aandeel in zonne-energie de komende tien jaar word uitgebreid verlaagt het automatisch hiermee de CO2 uitstoot.

Bron: Washington post

 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Power.nl
Logo
Nieuwe Account Aanmaken