Moeten we persé gaan voor een dure smartphone?

Moeten we persé gaan voor een dure smartphone? Als we de reclames mogen geloven wel. Maar is dat wel zo? De meesten gaan voor Apple of Samsung. Maar er zijn ook nog andere telefoons van andere merken die minstens goed presteren. Bij Apple betaal je toch gauw voor het merk, en dat is bij Samsung niet anders. Alhoewel Samsung meerdere goedkopere toestellen heeft. En Apple heeft één budget model en dat is de iPhone SE 2020.

Moeten we persé gaan voor een dure smartphone?

Maar niet iedereen staat te springen om een duur toestel laat staan dat ze ermee om kunnen gaan. Zo heeft Motorola ook prima toestellen net als Huawei. Alleen is het laatste merk gebonden aan restricties. De Motorola G8 is door de Consumentenbond uitgeroepen tot beste koop. Het toestel heeft een lange gebruiksduur en maakt ook gebruik van de nieuwste software. Ook het geluid van de speakers is perfect. En is het voorzien van een groothoeklens die 0.6 keer uitzomen kan. De opslagcapaciteit is 64 GB dus dat is best veel. Een groot scherm van 16.1 centimeter diagonaal is ook een pluspunt. En te koop voor maar €198.

Prijskaartjes bepalen of we gaan voor duur of goedkoper

Ter vergelijking met de nieuwste iPhone SE 2020 die maar liefst €489 kost. En dat is de vanaf prijs is dat dus niet duur voor een Motorola. Natuurlijk komen de Apple telefoons vaak als Beste uit de test. Maar een vanaf prijskaartje van €1178 daar worden de meesten niet vrolijk van. Laat staan dat een ieder dit kan betalen. De Xiaomi Mi 9 Lite is ook een redelijke budget smartphone. En deze is vergelijkbaar met de Motorola G8. Ook hier bij de Xiaomi Mi 9 Lite is de opslagcapaciteit 64 GB en het scherm heeft dezelfde grootte als de Motorola. Hierbij is ook gekeken naar het scherm en andere specificaties. De gebruiksduur is zeer goed. Draait ook op de allernieuwste software.

De meeste handige features zijn ook aanwezig op budget smartphones

En is geschikt voor snelladen, draadloos opladen kan de Xiaomi dan weer niet. Maar is wel weer voorzien van gezichtsherkenning en een vingerafdruksensor. De Xiaomi is ook voorzien van een groothoeklens met een zoomfactor van 0.6. Dit is puur om weer te geven dat ook een budget smartphone voorzien kan zijn van bepaalde features. Dit artikel is bedoeld om te laten zien dat er goedkopere budget smartphones zijn. Doe eerst een vergelijking onder budget smartphones voordat je besluit eentje aan te schaffen.

We hoeven dus niet persé te gaan voor een dure smartphone. Of het nu een budget kwestie is of een voorkeur. Ook de goedkopere smartphones doen uitstekend hun werk. Er zijn natuurlijk consumenten die een duidelijke voorkeur hebben voor een merk. Zij wijken daar vaak niet vanaf. We zien ook wel dat gebruikers van een Android toestel overschakelen naar een Apple toestel. In dat geval is de iPhone SE 2020 de goedkoopste keuze. En ook de iPhone SE 2020 doet niet onder voor de duurdere varianten van de iPhones.

iPhone SE 2020 het budget model van Apple

De iPhone SE 2020 is dan niet voorzien van FaceID maar dat vinden de meesten geeneens een probleem. Apple liefhebbers hebben jaren gewacht op de opvolger van de eerste SE. Dat werd steeds uitgesteld door Apple. In plaats daarvan kwamen ze steeds met duurdere toestellen. Maar ook steeds grotere toestellen. En niet iedereen is weg van een enorm grote smartphone. Maar ook niet iedereen is bereid om veel te betalen voor een toestel. Als merk je niet zoveel zegt dan zou je dus prima kunnen gaan voor een ander toestel dan iPhone of Samsung. Je kunt ook zoeken naar een ouder model van Apple als je niet direct het allernieuwste model wilt. Op Power.nl kun je zoeken naar verschillende iPhones.

We kunnen natuurlijk dat gewilde model bemachtigen door een abonnement af te sluiten. En als je kiest voor een tweejarig abonnement dan hoef je bijna niets bij te betalen. Maar je zit er wel dik twee jaar aan vast. Als je daar niet op zit te wachten, dan kun je twee dingen doen: Of het bedrag ineens aftikken, of gewoon uitkijken naar een goedkoper model. Want die doen het prima. En laten we nu eerlijk zijn, een telefoon is in eerste instantie bedoeld om te bellen en een beetje te surfen toch? Maak voor jezelf de afweging wat je precies wilt en ga daarnaar op zoek.

 

Power.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart